La Fes-te Jove es va crear el 2008 amb la clara intenció de ser una festa feta pels i per als joves. Els objectius inicials van ser:

  • Crear un espai alternatiu d’oci pels joves
  • Potenciar que les entitats locals es relacionessin entre sí, creant així un teixit associatiu
  • Motivar als joves a crear activitats per ells
  • Aconseguir una festa integradora a la qual poguessin assistir joves de totes les edats

El Kasal de Joves, institució dirigida per l’Ajuntament i encarregada de motivar als joves i ajudar-los a dur a terme els seus projectes, es va apropar a les associacions dels instituts amb la proposta de crear aquesta festa. Aquestes associacions estudiantils van rebre el projecte amb il·lusió i van portar la iniciativa, però també van decidir comptar amb qualsevol entitat local, juvenil o no, que volgués participar. Aquella festa va tenir activitats de tota mena i espais per a tots els col·lectius, per totes les edats i gustos, fet que va aconseguir que fos un èxit tant en assistència com en participació.

Però, a mesura que han anat passant els anys, la participació, tant d’entitats com de joves ha disminuït molt. Les raons poden ser moltes, però nosaltres volem destacar les següents:

  • Canvis en el personal del Kasal de Joves
  • Desaparició de las associacions d’estudiants dels instituts, per falta de lideratge per part del Kasal
  • Poca implicació estudiantil

En conseqüència, la festa, el que va ser la nostra festa, ja no està feta per joves, cosa que fa que ja no sigui tan atractiva per a ells. Un dels exemples és la data d’enguany que serà el dia 27 de juny, al finalitzar els exàmens universitaris, quan sempre s’havia fet al finalitzar la selectivitat i el curs escolar. També hi ha moltes menys activitats i la qualitat general de la festa ha disminuït molt. Aquest any, a més d’aquesta degradació del projecte, ens trobem davant de serioses imposicions legals. La més greu és l’aforament màxim de 300 persones.

Des de l’Agrupament Escolta Grimpamons creiem que aquestes imposicions legals així com la manera d’organitzar la festa pretenen i aconsegueixen que la festa perdi el seu sentit i la gent deixi d’anar. Ens dol especialment per tres motius.

  1. Som una entitat juvenil i per això ens preocupa la falta d’activitats per a joves i la decadència de les que ja existeixen
  2. Les persones que avui formen Grimpamons van formar també part, en el seu moment, de les associacions que van crear aquest projecte
  3. Durant tots aquests anys hem continuat participant en la festa activament.

Des de Grimpamons, creiem que la millor manera de lluitar contra aquesta situació és demostrant que la joventut de Castelldefels està implicada i vol una festa que els representi. Per tant, fem una crida a la assistència massiva a la Fes-te Jove 2014. Nosaltres, tot i no estar d’acord amb aquest model de Fes-te Jove, volem seguir participant per millorar-la. Perquè no ens rendim! Per això serem a la barra de menjar, perquè creiem que deixant de participar els hi estem transmetent el missatge de que no la necessitem i que no ens importa. Ha arribat el moment de demostrar a l’Ajuntament i a nosaltres mateixos que volem més espais i més activitats pels joves al poble. No els hi donem la raó.

 

Per Agrupament Escolta Grimpamons

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here