Els vots en contra de l’oposició -ja que el govern de la localitat baixllobregatina liderat per el PP, és un govern en minoria- van impedir que s’aprovés el nou concurs de neteja, en un Ple extraordinari convocat exclusivament per a aquesta votació . El Govern ha fet públic que estudiarà si corresponen accions legals contra els regidors que han votat en contra i assegura que “l’oposició condemna als veïns de Castelldefels a pagar més pel servei de neteja i recollida d’escombraries”, segons l’alcalde Manuel Reyes, que també es queixa que el sobrecost de no adjudicar el nou contracte és de mig milió d’euros. L’alcalde adverteix que l’Ajuntament pot ser demandat per 1 milió d’euros. Per contra, l’oposició – PSC, ICV-EUiA, CiU i els 2 regidors no adscrits (13 de 25)- critica la manca de diàleg del consistori, el rebuig de les al·legacions presentades sobre les disconformitats amb la contracta i els indicis d’irregularitats en el procés

13 dels 25 regidors del Ple de Castelldefels, van votar en contra de l’adjudicació del nou servei de neteja i recollida d’escombraries, al Ple Extraordinari celebrat ahir.

El que defensa el govern municipal…

L’alcalde de Castelldefels va anunciar després de perdre la votació al Ple Extraordinari,  que iniciarà una investigació per tal de valorar si correspon emprendre accions legals contra els regidors dels partits de l’oposició de l’Ajuntament de Castelldefels (PSC, ICV-EUIA, CiU) que van votar en contra dels criteris dels serveis tècnics i jurídics referents a la nova adjudicació de neteja i recollida d’escombraries. L’alcalde va adveritr que l’Ajuntament podria ser demandat per l’empresa que ha guanyat el concurs públic per lucre cessant, amb un import corresponent al 2% del benefici industrial del contracte total que ascendia a 61,5 milions d’euros. A més, no posar en marxa aquesta nova contracta significaría, segons l’alcalde, no poder estalviar mig milió d’euros en total que s’aconseguia durant els deu anys de servei que s’adjudicaven.

Manuel Reyes considera que les al·legacions presentades pel PSC, que havien estat desestimades pels tècnics, no són motiu suficient per oposar-se a l’adjudicació: “Votar en contra és un acte d’irresponsabilitat perquè estan negant als ciutadans de Castelldefels tenir una ciutat més neta amb un sistema nou molt  més avançat, eficient i menys contaminant, que ja s’utilitza en moltes ciutats. Un sistema que, a més de renovar tots els contenidors i camions, és més econòmic i suposaria un important estalvi per als ciutadans, a més d’una quantitat considerable de millores que la empresa ha ofert com són les hores extres en neteja de pintades i d’espais públics, els contenidors extra de recollida selectiva, o les unitats de mini deixalleria”. Reyes va criticar que PSC, ICV i CIU “neguin a Castelldefels un servei que implementen en altres ciutats”.

Reyes va acusar al PSC d’enganyar als ciutadans atemoritzant-los amb falsos rumors de possibles acomiadaments, “quan saben perfectament que, per llei, la nova empresa està obligada de subrogar el personal” i va titllar el vot de CiU de “incoherent”, recordant que la redacció i l’aprovació dels plecs del concurs van ser treballats conjuntament amb els regidors i assessors de CiU.

El que defensa l’oposició…

Els regidors i regidores que van votar en contra de l0adjudicació, van criticar la manca de diàleg del consistori, el rebuig de les al·legacions presentades sobre les disconformitats i els indicis d’irregularitats en el procés, així com les repercussions que la nova contractació podria tenir sobre la qualitat del servei i de “la manca de garanties sobre les condicions laborals dels treballadors”.

Segons l’oposició, “els treballadors i la ciutadania entenen i comparteixen aquesta preocupació, fet que queda palès amb que s’han recollit 12.561 signatures de suport al manifest que expressa la seva preocupació per la falta de garanties del manteniment de les condicions laborals actuals de la plantilla de recollida d’escombreries”.

Un ple extraordinari de l’Ajuntament de Castelldefels que “l’alcalde ha intentat celebrar d’esquenes a la ciutadania i als treballadors afectats pel canvi d’empresa que gestioni el servei de recollida d’escombraries de la ciutat. De forma inusual, i amb l’intent per part de l’alcalde de poder tenir majoria gràcies a l’absència d’algun dels regidors del consistori, el ple s’ha celebrat a les 16hores en comptes de l’hora habitual, les 20 hores”, defensa en un comunicat conjunt l’oposició.

Davant l’amenaça de l’Alcalde d’emprendre accions legals contra els regidors que han votat en contra, aquests manifesten que “el principal responsable del que passa a Castelldefels és el seu màxim dirigent i encarregat de governar la ciutat: l’alcalde Manuel Reyes. L’alcalde ha d’acceptar que estem en un sistema democràtic de majories i que el seu Govern està en minoria i que ha d’abandonar les seves actituds autoritàries i la manca de voluntat de trobar consensos amb els grups de l’oposició, ja que un cop més ha tornat a depreciar el rol dels regidors que han estat elegits democràticament pels ciutadans de Castelldefels. Exigim a Reyes que deixi de fer amenaces buides de contingut i que es posi a treballar per aconseguir una concessió de consens”.

PSC- ICV-EUiA, CiU i els dos regidors no adscrits  volen, doncs, deixar clar que és necessària la renovació del contracte del servei, tot i que “no es pot fer a qualsevol preu”. “L’equip de govern coneixia clarament els posicionaments en contra del grups de l’oposició i l’alcalde s’ha negat en rodó a escoltar de forma prèvia els arguments d’aquests 13 regidors i a revisar la seva proposta”, asseguren.

L’oposició reitera l’oferiment a l’alcalde, Manuel Reyes, d’iniciar el procés des de zero, ajustat  a les necessitats reals de la ciutat i que tingui com a punts fonamentals e irrenunciables dos aspectes en la concessió: la consecució d’un servei de qualitat per la ciutadania i unes condicions laborals dignes per a la plantilla.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here