La ciutat aquest dissabte podrà gaudir de la Festa de l’Energia Sostenible amb un grapat d’activitats al parc de la Torre Lluch. En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible des de la Unitat de Sostenibilitat i Patrimoni Natural s’han organitzat diferents activitats per dònar a conèixer l’objectiu i la importancia de la celebració d’aquesta setmana arreu d’Europa

Durant el mes de juny i juliol se celebra a diverses ciutats europees la Setmana de l’Energia Sostenible, l’Ajuntament de Gavà també vol participar d’aquesta iniciativa i ha programat la Festa de l’Energia amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre l’elevat consum energètic actual i les seves conseqüències com ara l’esclafament del planeta.

Entre els compromisos assumits per l’Ajuntament de Gavà amb la signatura del pacte d’alcaldes, hi ha la celebració anual de la Setmana de l’Energia Sostenible. Javier García Galcerán regidor de Sostenibilitat i Patrimoni Natural explica: “ L’objectiu de la celebració d’aquesta setmana a tot europa és conscienciar sobre l’excessiu i ineficient consum d’energia actual per tal d’alertar sobre les seves conseqüències i presentar alternatives per estalviar energia i estalviar diners, des de l’ajuntament de Gavà és vol treballar per assolir els objectius marcats de cara a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i promoure el consum d’energies renovables entre la ciutadania ”.

Així, dissabte, de 10 a 14 hores, s’organitzarà una xocolatada ecològica cuinada amb energia solar. Els petits també podran participar en diferents activitats i tallers com construir la seva pròpia joguina solar, un circuit de bicicletes elèctriques, jocs per conèixer els usos quotidians de l’energia i com ser més eficients alhora de consumir aquesta energía. A més, també es podran divertir amb l’inflable “Saltem amb Energia” i l’espectacle “L’energia dels contes”.

En aquesta celebració també  hi trobareu l’estand informatiu de Som Energia, aquesta cooperativa sense ànim de lucre te com a objectiu canviar l’actual model energètic i treballar junts per assolir un model 100% renovable, en aquest punt informaran als participants de com formar part d’aquesta cooperativa, i si porteu la vostra factura de llum  us ajudaran a compendre els diferents conceptes que hi apareixen.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here