La nau industrial de l’empresa Alberich Fundició SA, al polígon industrial de Can Pelegrí, és l’orígen de la plaga de mosques detectada a l’àrea industrial del Llobregat que ha afectat també a Sant Andreu de la Barca

Segons explica el gerent i el cap de planta de l’empresa, “l’augment de mosques s’ha produït degut a l’acumulació de matèria orgànica procedent de residus domèstics. Un problema tècnic en el sistema per cremar aquests residus ha impedit que s’eliminessin al ritme normal i l’acumulació, juntament amb la calor, ha propiciat la reproducció massiva de mosques”.

Des del moment de la detecció de la plaga, els tècnics de l’ajuntament de Sant Andreu, junt amb els tècnics de l’Ajuntament de Castellbisbal i de la Diputació de Barcelona, han investigat i treballat per controlar el focus en col·laboració amb l’empresa, que ha instal·lat un sistema que ha permés disminuir el nombre de mosques.

Actualment, i donat que no hi ha cap protocol definit per aquesta situació, des de l’ajuntament resten a l’espera de que els tècnics experts en el control de plagues els assessorin sobre altres mesures que cal prendre per reforçar el tractament que s’ha realitzat a l’empresa afectada.

El que sí que saben és que mantenir un bon nivell de neteja, tenint especialment cura de retirar la matèria orgànica, és una mesura imprescindible a tenir en compte per evitar que les mosques proliferin i així controlar situacions com la viscuda recentment.

Així, a nivell particular alguna de les recomanacions :
-Cobrir sempre el menjar.
-Retirar el menjar i netejar els vessaments de líquids immediatament.
-Netejar les restes de menjar de sota els electrodomèstics de la cuina.
-Assegurar-vos que les bosses de brossa estiguin ben tancades
-Recollir els excrements dels animals de companyia.
-Evitar focus d?aigua estancada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here