Durant aquesta pont de Sant Joan donem continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui, Nuremberg

Informació bàsica

Superfície

Nuremberg té una superfície de prop de 190 km2. Està situada al districte de Francònia, a la Mitjana Baviera. Es tracta de la segona ciutat més gran de Baviera. Al voltant de la ciutat hi ha grans superfícies de boscos i de camps de cultius. El riu Pegnitz travessa la ciutat.

Població

Més de mig milió d’habitants.

Clima

Nuremberg destaca pels hiverns molt freds i els estius suaus. Les pluges es reparteixen al llarg de tot l’any. La primavera i la tardor també són força frescos i cal portar roba d’abric. A l’estiu, tot i que les temperatures ronden els 20 – 25 graus com a molt, a la nit també refresca i cal portar roba adecuada.

Gastronomia

Típiques de la ciutat són les salsitxes de Nuremberg: Nürnberger Rostbratwurst. Hi ha moltes parades de carrer ambulants on ofereixen aquest menjar, com a entrepà. Especialment, a la zona del voltant de la plaça central (Hauptmarkt). El pa d’espècies és també una altra de les especialitats de Núremberg i la cervesa n’és la beguda oficial.

Història

Històricament, la ciutat és coneguda pel Judicis de Nuremberg, que es van desenvolupar contra els nazis un cop acabada de la Segona Guerra Mundial. Es pot visitar el Memorial dels Judicis de Nuremberg i en concret la sala 600, on van tenir lloc els judicis.

Descobrir

Ciutat medieval, Nuremberg ha cuidat especialment el casc antic, on es troben gran part dels monuments d’interès. El casc antic és ple de bonics i típics carrers peatonals, que es poden recórrer amb agradables passejos.

El castell Imperial és l’emblema de la ciutat i s’alça imponent sobre el casc antic. Lloc de residència dels antics emperados germànics, fins al 1571, actualment es pot visitar l’edifici principal, que inclou la capella doble romànica, les habitacions dels emperadors o el pou. És considerat un dels palaus imperials més importants de l’Edat Mitjana. Ubicat en un turó, des del castell s’observen vistes molt boniques de la ciutat.

Per arribar fins al castell imperial es pot iniciar l’ascens des de l’església de ‘San Sebaldo’, passant per la Bergstrasse, la típica plaça Beim Tiergartenertor i travessar el túnel, vorejant la muralla per arribar-hi. En una estada a Nuremberg és quasi obligat de creuar el pont anomenat del Botxí. De fusta i cobert, porta a la residència de qui havia estat el botxí de la ciutat a l’edat Mitjana. Al costat del pont també podem admirar l’antig magatzem del vi o Weinstadel, un bonic edifici amb balconades de fusta sobre el riu. Actualment, és una residència.

Una altra de les visites típiques és a alguna de les coves subterrànies que antigament, a l’edat mitjana, es feien servir per emmagatzemar cervesa. N’hi ha algunes que es poden visitar. I un altres dels espais d’obligada visita és la plaça de Hauptmarkt, on hi ha diversos edificis d’interès, com l’església de les Dones, o la font Schöner Brunner, formada per dos arcs, que s’han de girar al mateix temps mentre es demana un desig.

Si volem comprar algun record típic es pot visitar el Handwerkerhof, un espai proper a la torre Königstor on hi ha múltiples botiguetes d’artesania local. A l’hivern s’instal·la a la ciutat un popular mercat de Nadal, molt recomanable de visitar.

 

Per El Tot Granollers / ACPG

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here