Durant aquesta pont de Sant Joan donem continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui, Odenese

Informació bàsica

Ubicació

Odense està situada a 150 quilòmetres a l’est de Copenhague (Dinamarca), a l’illa de Fiona. És la capital i la ciutat més gran de l’illa.

Població

Amb més de 166.000 habitants, Odense és la tercera ciutat més gran de Dinamarca, després de la capital, Copenhague i d’Aarhus.

Clima

El clima danès és humit i temperat la major part de l’any, amb temperatures que ronden els 0 graus a l’hivern i els 16 a l’estiu.

Gastronomia

El peix i el marisc conformen la base de la gastronomia de Dinamarca. Allà està molt estesa la cultura del menjar orgànic, natural i de quilòmetre zero.

Comunicacions

Odense té aeroport, però cap companyia des de Barcelona hi opera. El millor sistema és anar fins a Copenhague en avió i des de l’aeroport mateix agafar un tren que en una hora i mitja t’hi porta.

Descobrir

Es troba situada a la riba del canal navegable que condueix al fiord que porta el mateix nom. El nom d’Odense significa: ‘santuari del déu Odin’, que era el déu suprem de la mitologia germànica i de la religió nòrdica anterior al cristianisme.

Malgrat ser la tercera ciutat més gran de Dinamarca, Odense conserva l’encant de les petites ciutats o pobles grans. Amb edificis sovint no gaire alts i cases normalment de doble o triple planta, ens recorda el seu passat medieval. Odense és, doncs, una ciutat per passejar. Els carrers de Nergade, Overgade i Vestergade són d’allò més típics, com també ho és el de Radhuset.

Hi ha molts llocs per visitar i per conèixer. Molt recomanables són les visites a l’església de Nostra Senyora (s.XII) i a l’església gòtica de Sant Canut, on es conserva la tomba de qui va se colonitzador del país. També és ben bonic el castell, reconstruït per Frederic IV sobre les restes d’un monestir del segle XII.

Com a curiositat, l’escriptor Hans Christian Andersen va néixer en aquesta ciutat l’any 1805 i una visita obligada en una estada a Odense és, precisament, la casa on va viure el popular escriptor. Es tracta d’un habitatge transformat en museu, on es poden veure diversos manuscrits de les seves obres i dibuixos realitzats per l’escriptor.

Tambés es pot aprofitar per visitar el zoològic d’Odense, el segon més gran de Dinamarca, que inclou l’Oceanium.

Per contemplar unes vistes espectaculars de la ciutat es pot fer una excursió i pujar fins al turó de Nonnebakken, que en el seu dia va acollir nombrosos castells víquings

 

Per El Tot Granollers / ACPG

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here