El Govern estima que el gran ‘outlet’ que Neinver construirà al sector de Ca n’Alemany de Viladecans, al Baix Llobregat, facturarà al voltant de 88 milions d’euros el 2016, en una primera fase, i uns 117 milions quan arribi a la segona, el 2018

Així ho ha explicat el director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, en comissió parlamentària per explicar el projecte ‘Viladecans The Style Outlets’, en què ha comparegut juntament amb el director de l’Institut Català del Sòl (Incasol), Damià Calvet, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

En declaracions a la premsa després de la compareixença, Recasens ha explicat que el 2016 l”outlet’ de Neinver tindrà 15.000 metres quadrats del total de 37.000 que suposa el projecte, i el 2018 en sumarà 5.000 més, fins a 20.000, mentre que la resta s’anirà construint més endavant.

En la seva intervenció, el director general de Comerç ha dit que aquest volum de negoci s’ha estimat tenint en compte una àrea d’influència composta per 272 municipis, que se situen a 60 minuts en cotxe i on viuen 5,7 milions de persones.

Recasens ha indicat que l”outlet’ absorbiria el 0,33% de la despesa comercialitzable de la població d’aquesta àrea d’influència el 2016 i el 0,45% el 2018, la qual cosa ha considerat un impacte “bastant reduït”, i ha assenyalat que només en el cas de Viladecans l’absorció supera el 5%, arribant al 5,52%.

A més, els municipis de Sant Climent de Llobregat, Gavà i Sant Boi es mouen entre el 2,3% i el 2,9%, i per sota s’hi situa la resta de municipis que conforma l’àrea d’influència.

Si es té en compte únicament la facturació vinculada a l’equipament de la persona, el volum de negoci puja a 56,2 milions el 2016 i a 75,4 el 2018, mentre que en el cas de l’equipament de la llar les vendes es preveuen que siguin de 3,5 milions durant la primera fase, i de 4,7 durant la segona.

Més d’un miler de llocs de feina

El projecte de Neinver, segon operador de centres ‘outlets’ a Europa, consisteix a crear un macrocentre de roba de primeres marques al sector de Ca n’Alemany, juntament a la C-32, la qual cosa comportarà una inversió de 80 milions d’euros i la generació d’entre 1.000 i 1.300 llocs de treball.

Segons ha indicat Calvet, Neinver abonarà a l’Incasol 24 milions d’euros per la parcel·la de 75.000 metres quadrats de Viladecans, si bé l”outlet’ ocuparà 37.000 metres i la resta es destinarà a altres usos.

L’alcalde ha defensat el projecte per l’impacte que tindrà en la generació d’ocupació, ja que ha lamentat que la comarca supera la mitjana de desocupació de Catalunya, cosa que en minva l’economia.

“Viladecans aposta per la diversitat econòmica. No volem ser la ciutat d’un sector o d’una empresa”, ha afirmat Ruiz, que s’ha mostrat obert que el municipi aculli qualsevol activitat industrial sostenible amb l’entorn.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), critica l’Outlet

Miquel Àngel Fraile, ha criticat que l”outlet’ que Neinver vol construir a Viladecans, és un “projecte especulatiu que respon als interessos de l’Institut català del Sòl (Incasòl) i no als del sector del comerç ni de Catalunya”.

En declaracions als mitjans en el marc de la comissió parlamentària sobre ‘Viladecans The Style Outlets’, Fraile ha defensat que el municipi no es veurà beneficiat econòmicament per aquest centre: “Viladecans no té cap atractiu turístic, i si van turistes serà per anar a l”outlet’, com passa a La Roca del Vallès”.

 Segons Fraile, l’Ajuntament de Viladecans ha denegat que la CCC pugui ser part interessada per conèixer el seguiment de la llicència i els tràmits administratius, fet que ha definit com a exemple de “falta de transparència”.

Font: EUROPAPRESS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here