La Secció catalana d’Alcaldes per la Pau, en la que hi ha diversos alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, com Jordi San José, alcalde Sant Feliu, i Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà;  ha emès un comunicat en el qual es reclama que s’aturi el conflicte armat de la Franja de Gaza

Així, els alcaldes i alcaldesses que integren la Secció catalana d’Alcaldes per la Pau, condemnen “enèrgicament tot ús de la força” i se solidaritzen amb la població de Gaza. Com a membres de la xarxa internacional d’Alcaldes per la Pau, asseguren que “no podem restar indiferents davant d’aquests fets. No hi ha cap justificació per utilitzar la violència per a la resolució dels conflictes”. Per això, demanen que s’aturin tots els bombardejos contra pobles i ciutats, i reclamen als governs que s’impliquin en la recerca d’una solució al conflicte, “que sigui pacífica i justa per a tothom”.

La Secció catalana d’Alcaldes per la Pau neix com un grup subordinat a l’organisme mundial Alcaldes per la Pau (Mayors for Peace), el qual agrupa més de 6.000 municipis de 158 països i regions del món compromesos amb la pau. De fet, Alcaldes per la Pau és l’organització municipalista més gran del món, i els seus objectius són treballar en favor de la pau, el desarmament i l’eliminació de les armes nuclears.

A Catalunya hi ha 200 municipis que formen part de la xarxa Alcaldes per la Pau i que integren la secció catalana de l’organisme. La finalitat de la secció, creada l’11 de març de 2014, és articular el treball en l’àmbit de Catalunya, coordinar i dinamitzar les activitats entre les ciutats membres, promoure el seu coneixement entre la ciutadania i donar veu al municipalisme català per la pau. Alhora també fomenten la col·laboració i les sinèrgies amb entitats i institucions que treballen en l’àmbit de la pau i el desarmament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here