Protecció Civil va activar ahir la prealerta del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya Camcat per una taca d’hidrocarbur que va aparèixer davant la baixllobregatina platja de Gavà

La taca, d’una superfície de 3 quilòmetres de llarg i 4 metres d’amplada, va ser localitzada per un socorrista de la Creu Roja a uns 50 metres de la costa de Gavà, davant l’Avinguda del Mar.

Arran de la incidència, els socorristes van hissar la bandera groga i es va informar als banyistes que tinguessin precaució en el bany.

El vessament,es va netejar ràpidament mitjançant productes biodegradables i processos mecànics de batut amb hèlix d’una embarcació de Salvament Marítim.

En les tasques de dissolució també hi van treballar una embarcació de la Creu Roja i un helicòpter, que ha controlat des de l’aire com evolucionava el vessament, d’origen desconegut.

Finalment, Protecció Civil va desactivar la prealerta del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya (Camcat) i el servei de socorrisme va tornar a hissar la bandera verda.

 

Font:ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here