La declaració política, que es va presentar per iniciativa del PSC i amb l’adhesió d‘ERC i d’ICV-EUiA va ser votada a favor per totes les forces polítique,s a excepció de CiU, que es va abstenir

El Ple de l’Ajuntament de Gavà, en la seva darrera sessió abans de les vancances d’estiu ha aprovat una declaració política en defensa de l’Hospital de Viladecans. El text, que va ser presentat per iniciativa del PSC, va ser consensuat per ERC  i ICV-EUiA, i  pretén, segons paraules del portaveu del grup municipal del PSC, Miquel Àngel Díaz “estar alerta i pressionar  la Generalitat perquè el conseller Boi Ruiz compleixi la seva paraula de mantenir els serveis del centre i finalitzar l’ampliació al 2016”.

Segons el text, “pel govern municipal, aquesta és una obra absolutament prioritària i cal aportar un pla d’actuació calendaritzat als ajuntaments dels municipis de referència, de manera que es redacti el projecte executiu perquè les obres comencin d’aquí un any i mig”.  Finalment, “es requereix que es recuperin les altes de la cartera de serveis que s’havien derivat a altres centres i que es garanteixin els recursos personals i materials pactats”. El portaveu d’ERC, Andreu Pérez, asegura que “per aconseguir les millores en la sanitat pública, així com en la resta de serveis, cal construir el nou país, perque només així podrem gestionar els nostres propis recursos i els diners no fuitaran a Espanya”.

En absència de la portaveu d’ICV-EUiA, Emma Blanco, que està de baixa mèdica, el regidor Javier García va prendre la paraula per defensar la sanitat pública i al·legant que “les passes endavant que s’han fet vers l’Hospital de Viladecans han estat, en gran part, gràcies a la intensa mobilització social que no es pot aturar. S’ha de vetllar perquè no hi hagi més retallades”.

Des de C’s, Miguel Ángel Ibánez, ha fet una defensa de la sanitat i l’educació públiques de qualitat i s’ha referit a la carta oberta publicada per la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans . Pera a Ibáñez,” ni el govern tripartit de Montilla, ni ara amb Mas s’ha fet res pel centre” i questiona les promeses de Boi Ruiz perquè “podrien ser només promeses electoralistes i cants de sirena”.

El Partit Popular, de veu de Sergi Engli, tot i votar a favor del text, considera que “cal que els compromisos verbals de Boi Ruiz es plasmin en papers i que hi hagi inversió real”. I ha aprofitat per aremetre contra el tripartit, afirmant que “durant el seu govern la gestió de la sanitat pública va ser d’absolut  descontrol”.

CiU va ser la única formació política que no va donar suport al text votant abstenció. El seu regidor, Gabriel Martorell, ha criticat “la pèssima gestió del tripartit que va arruinar les arques públiques i ara ens veiem abocats a aquesta situació. Els demano que ara siguin més responsbables”i ha demanat “un vot de confiança per a Boi Ruiz, perquè “s’ha compromès a mantenir l’hospital i a ampliar-lo”.   Per cloure les intervencions, l’lacaldessa, Raquel Sánchez, també va afirmar que “la sanitat és una prioritat que em de defensar tots a una”. I ha recordat que justament aquest dimecres es va reunir amb els alcaldes dels municipis de referència del centre “per analizar aquesta situació i reforçar la reivindicació. Cal seguir treballant plegats i amb força”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here