Els delegats del PSC van aprovar dissabte a Chacón, Navarro i Batet com a membres de l’Executiva Federal del PSOE. Chacón, escollida Secretaria de Relacions Internacionals del PSOE, diu que des del primer minut Sánchez va treballar per “sumar” i demana a tothom que faci el mateix

Els 106 delegats del PSC van aprovar aquest dissabte, per unanimitat, la proposta del primer secretari del partit, Miquel Iceta, per a que el seu antecessor en el càrrec Pere Navarro, l’exministra espluguenca Carme Chacón i Meritxell Batet, s’incorporin a l’Executiva Federal del PSOE.

Segons s’informava en un comunicat, la delegació també va aprovar per unanimitat la proposta de membres del PSC que formaran part del Comitè Federal del PSOE després del congrés extraordinari que s’ha celebra a Madrid.

Els més de 1.000 delegats i delegades que van assistir al congrés català, van ratificar a Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE.

Per la seva banda, la nova Executiva Federal del PSOE que lidera Pedro Sánchez va ser també avalada, en aquest cas pel 86,19% dels vots dels delegats assistents al congrés federal extraordinari. És un suport superior al que va aconseguir l’anterior direcció, l’encapçalada per Alfredo Pérez Rubalcaba, que va sortir del 38 conclave amb el 80,42% de suport.

Escollida secretaria de Relacions Internacionals del PSOE, Chacón va declarar diumenge que des que va ser triat secretari general per la militància, Pedro Sánchez ha fet “esforços” per “sumar i unificar sensibilitats, territoris i companys” i va demanar a la resta de partit que faci el mateix per aconseguir una organització més “forta”.

Així es va pronunciar Chacón a la seva arribada a la segona jornada del conclave socialista en ser preguntada sobre les crítiques a la falta d’integració que s’han realitzat des d’els qui van competir amb Sánchez pel lideratge del partit.

Segons va dir, té constància dels esforços per integrar que ha fet el nou  líder, i per això ha demanat “a tothom al PSOE” que treballin perquè el partit surti d’aquest congrés “més unit i més fort”.

En aquest sentit, va subratllar que “allò important” no és el partit en si mateix, sinó aquest “munt de ciutadans que tenen l’esperança i l’anhel posat en que el PSOE sigui capaç d’enfortir-se, recuperar-se i ser alternativa al Govern del PP”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here