Iniciem aquest mes d’agost donant continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui, Karlsruhe

Informació bàsica

Ubicació

Karlsruhe és la segona ciutat més gran de Baden-Wurtemberg, al sud-oest d’Alemanya, a uns 15 quilòmetres de la frontera alemanya.

Població

Més de 300.000 habitants.

Curiositat

Karlsruhe, que significa ‘el repòs de Carles’, és coneguda com la ciutat bano, per tal com està configurat el pla urbanístic.

Clima

El clima a Karlsruhe és oceànic. Tot i amb això, es tracta d’una de les ciutats més càlides i assolellades de tota Alemanya, amb una temperatura mitjana anual que s’apropa als 11 graus.

Gastronomia

Alguns dels plats típics són: Flammkuchen, una espècie de pizza, amb una massa molt fina i nata enlloc de salsa de tomàquet es poden menjar salats o doloços; el Kasespatzle, pasta amb salsa de formatge, i la Wurstsalat, amanida amb salsitxa. La cervesa és la beguda típica.

Comunicacions

L’aeroport està ubicat en una zona propera a la ciutat.Ryanair és una de les companyies que hi operen i té connexió amb Girona.

Descobrir

Karlsruhe és una ciutat relativament jove. Va ser fundada l’any 1715 i Karl-Wilhem la va ordenar dissenyar en forma de vano, en el qual el Palau fos el punt a partir del qual sortien els 32 vials com si fossin els raigs solars.

La col·locació de la primera pedra de Palau de Karlsruhe va marcar el naixement de la ciutat. La construcció, que va ser residència de Carles Guillem de Baden-Durlach, va ser aixecada aleshores enmig de la natura, al bosc de Hardtwart, emulant el Palau de Versalles. Actualment, l’edifici acull el Museu de l’Estat de Baden, a més d’una secció del Tribunal Constitucional Federal.

Karlsruhe és una ciutat jove però també és una ciutat que des de bon principi va ser avançada al seu temps. Ja el 1822 es va erigir en aquesta ciutat el primer edifici parlamentari d’Alemanya. També va ser avançat al seu temps el Centre per a l’Art i la Tecnologia de Mitjans, ZKM, concebut des d’un bon inici com a Museu interactiu relacionat amb les noves tecnologies. Paradoxalment, aquest modern centre està instal·lat en una antiga fàbrica d’armes.

El centre de Karlsruhe, però, el constitueix la plaça del Mercat, on es troba el símbol de la ciutat: la piràmide, que en realitat es la làpda del fundador de la ciutat, Carles Guillem, que hi descansa des de l’any 1807. Al voltant del mercat es concentren els carrers més animats, amb moltes terrasses, cafeteries, cerveseries, botigues de moda…. La Kaisertrabe és un dels vials més populars en aquest sentit.

I si el que es vol és passejar amb tranquil·litat, a Karlsruhe no hi falten les zones verdes. El jardí botànic, el parc del castell o el zoològic són llocs ideals per un passeig. Geogràficament, Karlsruhe està situat en un lloc estratègicament situat, bon clima -si comparem amb la resta d’Alemanya, bona gastronomia, punt de partida de la Selva Negra i pròxim a l’Alsàcia. Molts atractius per deixar-s’hi perdre alguna vegada.

 

Per El Tot Granollers / ACPG

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here