La tornada de la llúdriga mostra la bona salut del Delta. Feia 60 anys que no es trobava un exemplar igual al Delta ja que estava considerada una espècie ja extingida

Dos veïns del Prat han trobat un exemplar de llúdriga (Lutra lutra) al tram final del riu Llobregat que ha estat novament localitzat a poca distància pels tècnics del Consorci per a la protecció dels Espais Naturals.

Segons aquest mateix ens, la llúdria ja va ser detectada a d’altres trams de la conca del riu, més exactament al Cardener, fa 12 anys, i la seva actual expansió a Catalunya podria explicar el motiu de l’arribada riu avall d’aquest animal. És considerat, per tant, un dels millors indicadors del bon estat del riu.

 

Foto de: Francisco Valverde

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here