Aquest mes d’agost donem continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui és Manchester

Informació bàsica

Ubicació

Manchester està situada al nord-oest d’Anglaterra, a poc més de 50 quilòmetres a l’est de Liverpool.

Població

Més de 5000.000 habitants.Es tracta del centre de la segona aglomeració urbana del Regne Unit, comptant amb l’àrea metropolitana.

Futbol

La ciutat és seu de dos equips importants de la Premier League: el Manchester United i el Manchester City.

Història

Es considera Manchester com la primera ciutat industrialitzada del món i va exercir un paper cabdal en la Revolució Industrial. Durant l’època, les fàbriques de cotó van adquirir especial rellevància.

Toponímia

El nom de Manchester deriva del nom romà Mamucium, nom de la fortalesa i l’assentament romà.

Clima

El clima de Manchester és marítim temperat, amb estius càlids i hiverns freds.

Comunicació

Manchester compta amb aeroport proper a la ciutat, a tan sols 16 quilòmetres. Es pot arribar perfectament amb tren fins a la city.

Cuina

Com sol passar en molts indrets de la Gran Bretanya, a Manchester es troben restaurants amb especialitats de tot el món. Podem destacar una visita a la popular Currie Mile, on es concentren diversos establiments de restauració hindús.

Descobrir

Manchester va tenir un paper decisiu en la Revolució Industrial i actualment és un centre empresarial de primer ordre. El centre financer es troba al bell mig de la ciutat i inclou els carrers de Mosley Street, Deansgate, Kings Street i Piccadilly. Un dels vials més característics de la ciutat és el carrer Deansgate, que trancorre al llarg del riu Irwell.

El contrast entre la ciutat antiga i la moderna es viu especialment a la zona de Castlefield, un entorn que transporta a èpoques antigues, situat als peus de la Torre Hilton, el gratacels més espectacular de la ciutat. És en aquesta àrea on podem trobar un dels museus més recomanables de la ciutat, el de Ciència i Indústria, que explica la importància de l’època industrial de Manchester.

Parlant de museus, cal fer especial menció al Manchester Museum, amb una interessant secció dedicada a l’Antic Egipte. L’estil neogòtic victorià té una presència importantíssima en els edificis de Manchester. Destaquen per la seva bellesa la Biblioteca John Rylands i l’Ajuntament, ubicat a la plaça Albert Square. El de l’Ajuntament és, sense dubte, el monument més important i imponent de la ciutat.Continuant en aquesta zona, també podem admirar l’Albert Memorial, d’estil neogòtic. La zona més comercial es troba al carrer Market. A prop trobem la ‘Gran Roda’, una nòria que ens recorda el popular London Eye.

Una de les zones més peculiars és la que es troba al voltant de la Catedral de Manchester i coneguda amb el nom de The Triangle, amb pubs i edificis d’estil medieval, que creen una atmosfera ben particular. I a la nit, la vida nocturna es concentra en la Manchester Northern Quartet. I com no, una estada a Manchester no pot ser completa sense una visita a l’estadi de futbol Old Trafford, conegut com el Teatre dels Somnis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here