Aquest mes d’agost donem continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui és Munic

Informació bàsica

Ubicació

Munic s’inclou dins l’estat federal de Baviera (Alemanya)

Superfície

310,43 Km2

Població

Més d’un milió tres-cents mil habitants.

Clima

Munic té un clima fred i humit. La proximitat als Alps i al riu Danubi contribueixen a la duresa i a la inestabilitat del clima, especialment entre la tardor i la primavera. Les tempestes hi són habituals.

Cuina

Les salsitxes blanques (Weißwurst) van ser creades a Munic el 1857 i és un dels aptas típics. El Leberkäs, una espècie d’embotit calent, és una altra de les seves especialitats, acompanyat normalment amb un panet (Leberkäs mit dem Semmel). Més dolços són els Brezn, una especialitat de pastisseria, com també els “Ausgezogene”, unes pastes de mantega. La cervesa muniquesa és coneguda arreu.

Una de les més consumides a la zona és la Helles, una cervesa de baixa fermentació.

Festivitats

Una de les celebracions més populars de Munic és l’Oktoberfest o Festa de la Cervesa, que es duu a terme des de 1810 a partir del primer dissabte després del 15 de setembre i dura entre 16 i 18 dies. Les activitats congreguen més de 6 milions de visitants.

Descobrir

Capital de l’Estat federat de Baviera, Munic és la tercera ciutat d’Alemanya més habitada, per darrere de Berlin i d’Hamburg.

A nivell cultural, Munic compta amb alguns dels museus més famosos del món, que acullen importants col·leccions d’art antic i clàssic. L’Alte Pinakothek, Neue Pinakothek der Moderne i el Lenbachchaus són alguns dels museus de més prestigi; mentre que un dels més visitants d’Europa és el Deutsche Museu, centrat en temes científics i tecnològics.

La indústria cinematogràfica i teatral d’Alemanya té en Munic una de les principals seus.

L’urbanista Theodor Fischer va ser l’encarregat del disseny de la ciutat de Munic a finals del segle XIX. El casc urbà està presidit per la Catedral Frauenkirche, un dels símbols de la ciutat, amb les dues torres imponents de 99 metres d’altura. Aquesta silueta es pot contemplar en diversos quilòmetres a la rodona, ja que hi ha una llei que impedeix que es puguin construir edificis més alts que les torres a una distància determinada. Un altre dels punts populars és la Karlsplatz i la Karlstor (la Porta de Carles), que va ser pas d’accés, entre el 1379 i el 1791, a la ciutat emmurallada.

La Marienplatz és un centre geogràfic i social de Munic, amb el nou Ajuntament (Rathaus) com a element característic, d’estil gòtic. De l’arquitectura religiosa, cal fer especial menció, també, a l’Església de Sant Miquel i la Peterskirche, que és la més antiga de la ciutat. Per les torres de color daurat i la cúpula verda podrem reconèixer l’església de Thetinerkirche St. Kajetan.

Munic és una ciutat verda. El Jardí Anglès (Englischer Garten) és un dels parcs a dins d’una ciutat més grans del món i el travessa el rierol Eisbah. En el centre urbà de Munic també trobem la Residenz, l’antic palau reial dels reis de Baviera, avui dia museu, que és el Palau urbà més gran d’Alemanya.

 

Per Tot Granollers / AMIC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here