L’exposició “300 anys després” s’avança quatre dies i es podrà veure a la plaça de Sant Jordi del 24 d’agost al 12 de setembre

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya comença a Sant Vicenç dels Horts aquest diumenge, 24 d’agost, amb la instal·lació de l’exposició itinerant “300 anys després”, que es podrà veure a la plaça de Sant Jordi fins el 12 de setembre. A través de 18 plafons, la mostra fa un recorregut per la història de Catalunya del 1714 al 2014. També para atenció a com es va desenvolupar la Guerra de Successió i dedica un espai a comparar com era el país a principis del segle XVIII i com és avui en els àmbits de la política, l’economia, la societat, la ciència, la cultura i les tradicions.

L’exposició també compta amb un plafó dedicat als 300 anys de Sant Vicenç dels Horts, una informació que s’ha elaborat en col·laboració amb l’Arxiu Municipal.

Tots els continguts de la mostra es poden consultar de manera gratuïta en una aplicació per a mòbils anomenada Expo300anys , disponible per a Iphone Android . Aquesta exposició està ideada i produïda per Reunió de Papaia i forma part de les activitats del Tricentenari dels fets de 1714.

La resta d’actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a Sant Vicenç dels Horts es concentren al voltant de l’11 de setembre. Són els següents:

Dilluns 8 de setembre

Exposició “Catalunya en transició 1971 – 1980…” .

Del 8 al 26 de setembre, de 15.30 a les 20 h i els dissabtes, de 10 a 13 h. També es podrà visitar el dia 11 de setembre, de 10 a 13 h.
Lloc: Sala Narcís Lunes i Boloix de la Biblioteca Municipal Les Voltes

Dimecres 10 de setembre

A les 20 h Música per la llibertat 1714-2014 amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà
Hi col·labora el guitarrista Jordi Codina
Lloc: Església de Sant Vicenç Màrtir

2a Marxa de Torxes

A les 23 h Concentració al parc del Pi Gros

A les 00 h Arribada a la plaça de la Vila i encesa del peveter

Dijous 11 de setembre

Actes institucionals. Plaça de la Vila

A les 10.30 h Hissada de la Senyera amb el Cant de la Senyera a càrrec de l’Orfeó Vicentí, la Coral Jove del Centre Catòlic i la Coral El Llessamí de la Societat Cultural La Vicentina

Lectura del manifest , a càrrec de l’ANC

Xerrada commemorativa de la Diada a càrrec de l’alcalde Oriol Junqueras

A les 11.30 h Pilar de quatre dels Carallots de Sant Vicenç dels Horts

A les 11.45 h Ball dels nostres gegants Vicenç i Coloma amb la Colla de Grallers i Geganters de Sant Vicenç dels Horts

A les 12 h Cant d’Els segadors a càrrec de la Coral El Llessamí de la Societat Cultural La Vicentina, l’Orfeó Vicentí i la Coral Jove del Centre Catòlic

A les 12.10 h Ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Mediterrània
Col·laborador: ASSVI

Hi col·laboren: Orfeó Vicentí, Coral Jove del Centre Catòlic, Coral El Llessamí, Carallots de Sant Vicenç dels Horts, Colla de Grallers i Geganters de Sant Vicenç dels Horts, ASSVI i Assemblea Nacional Catalana.

Organitzador: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here