Aquest mes d’agost donem continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui és Leipzig

Informació bàsica

Superfície

297,6 km2.

Població

Aproximadament, milió d’habitants.

Ubicació

Leipzig se situa a l’est d’Alemanya, al nord-oest de l’estat de Saxònia.

Clima

El clima de Leipzig varia entre l’oceànic i el continental. En qualsevol cas, les temperatures solen ser baixes, amb una mitjana anual de 8,4 graus. Les precipitacions se solen concentrar en els mesos d’estiu.

Curiositat

Als ciutadans de Leipzig se’ls coneix amb el sobrenom de “Kaffeesachse”, que es podriu traduir com a: “saxó cafeter”, degut a què els habitants d’aquesta ciutat aprecien especialment el cafè.

Cuina

La cervesa Lepziger Gose és una especialitat autòctona de Leipzig. Alguns dels plats típics de la gastronomia són el Leipziger Allerlei (llegums amb mandonguilles de patates) i el Leipziger Lerche (postres farcides de massapà).

Descobrir

Leipzig és una ciutat molt interessant de visitar, on cultura clàssica, tecnologia i innovació es donen la mà. És també la ciutat de les fires i els congressos: la de l’Automòbil o la del Llibre són algunes de les més conegudes. Una visita al recinte firal mereix realment la pena. Des del centre històric ens podem fer una idea del ric passat històric, amb les cases burgeses i clars exemples del Gòtic i del Renaixement. En barri de Waldstraßenviertel podrem contemplar les construccions més destacades de l’època de màxima esplendor de la ciutat, època de la industrialització del segle XIX.

Els amants del turisme cultural i, en especial de la música clàssica, trobaran en aquesta ciutat àmplies opcions. No en va, Leipzig és una cutat on van residir i actuar grans exponents de la història de la música, com Bach, Schumann, Wagner, Mendelssohn, entre d’altres. El Gewandhaus (sala de concerts) és un dels recintes més importants de la música clàssica, com també ho és l’Òpera de Lepzig. I relacionat amb la música, una altra opció és visitar la Casa de Mendelssohn, reconvertida en museu, i que conserva els mobles originals. Deixant de banda la música, fem un salt a l’Estació central de trens, una de les més grans de tota Europa. No tan sols destaca per la bellesa de les instal·lacions i per ser un important nus de comunicacions, sinó que també acull un extens i recomanable centre comercial, el Hauptbahnhof-Promenaden.

A l’apartat de curiositats, comentàvem la passió dels habitants de Leipzig pel cafè. Si voleu visitar la cafeteria-restaurant més antiga d’Europa heu d’anar al Zum Arabischen Coffe Baum, que també compta amb un interessant museu. La zona de Drallewatsch és, possiblement, l’àrea més animada de Leipzig i punt de trobada de la gent de la ciutat.

Altres llocs d’interès per visitar és el parc Ausenwald, amb una extensió amplíssima. I un dels zoos més antics d’Europa es troben també a Leipzig. També és un dels que inclou més varietats d’animals del món. Com a opció d’oci podem afegir també Belantis, el parc d’atraccions de la ciutat.

 

Per El Tot Granollers / AMIC 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here