Sant Climent de Llobregat ja té el seu Parc Patufet, amb elements de joc inspirats en l’obra de la il·lustradora Pilarín Bayés. El passat dia 10 de setembre el van inaugurar el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’alcalde de la localitat baixllobregatina, Isidre Sierra, en un acte festiu que va incloure la narració del popular conte infantil i una xocolatada popular

Esteve i Sierra -acompanyats del diputat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el diputat portaveu adjunt del grup de CiU a la Diputació de Barcelona, Ramon Castellano; l’alcalde de Pallejà, Ismael Álvarez; l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve; i diversos representants del consistori amfitrió- van visitar el nou espai, ubicat al Parc dels Hortets de Sant Climent de Llobregat, darrera el Casal de Cultura municipal.

En el seu torn de paraula, el president Esteve va remarcar el «caràcter emblemàtic dels parcs temàtics infantils de la sèrie de Patufet, que reuneixen oci, cultura, tradició i iniciativa municipal i empresarial», així com el «segell particular que hi atorga la ninotaire Pilarín Bayés» els dibuixos de la qual «formen part de la memòria de diverses generacions».

Els Parcs Patufet, així com els de la sèrie Caputxeta Vermella -ambdós, amb il·lustracions de Pilarín Bayés-  estan creats per l’empresa Happyludic i compten amb el suport d’aquesta corporació per al seu desplegament a les comarques barcelonines. Actualment, ja se n’han instal·lat a Vic, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Tona, Roda de Ter, Masquefa i Sant Salvador de Guardiola. En total, se’n preveuen instal·lar 50 de les dues sèries, i s’està preparant una tercera, dedicada a la Girafa Ona, amb il·lustracions de Roser Capdevila.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Climent de Llobregat va agraïr el suport de la Diputació en aquesta i altres iniciatives, recordant que en aquest mandat s’han doblat els recursos que la corporació ha destinat al municipi. Per acabar, abans de cedir el pas a la lectura del conte i la xocolatada, el batlle va fer una crida a gaudir, petits i grans, del nou Parc Patufet.

Foto: Enric Monné / Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here