Ubicat al Parc Nou del Prat de Llobregat, l’Esperanzah! girarà enguany entorn la temàtica de la corrupció i s’hi fabricarà una pastilla de sabó de més d’una tona com a símbol de regeneració. Per primera vegada, el Festival formarà part del mes de l’economia solidària, esdevenint-ne l’espai festiu

El concert de Manu Chao i del seu grup La Ventura el dissabte 18 d’octubre, és un dels principals reclams de la sisena edició del festival de músiques del món Esperanzah! al Prat de Llobregat. El cartell l’encapçalarà per la banda catalana Txarango, que actuarà el divendres 17 d’octubre

També passaran per l’escenari  situat al Parc Nou del Prat, altres artistes com Calima, DjPanko, Microguagua, Kimbala, La Sra.Tomasa, Chicos y Mendez o Los niños de los ojos rojos.

El festival, de caràcter gratuït, està organitzat per l’associació sociocultural GATS, una entitat del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat que treballa des de fa més de 13 anys contra les desigualtats socials. Durant el certamen també s’organitzaran xerrades i debats d’interès social, activitats infantils i una fira de comerç just.

Aquest any el festival se centra en la corrupció, per reclamar “més democràcia, més participació i una regeneració de la política”, segons els organitzadors, que esperen la visita d’unes 30.000 persones.

En aquest sentit, una de les activitats que es durà a terme serà la creació de la pastilla de sabó més llarga del món -més de 15 metres de pastilla utilitzant 600 litres d’oli usat i 600 litres d’aigua- sota el lema ¡Dale con jabón a la corrupción!.

Com a novetat, la cita, que se celebrarà del 17 al 19 d’octubre, se suma a les activitats del proper mes de la Xarxa d’Economia Solidària per ser-ne l’espai festiu. El director de l’Esperanzah!, Òscar Rando, ha destacat que l’objectiu és la “transformació social a través de la cultura” i ha posat com a exemple el barri del festival, Sant Cosme, “estigmatitzat durant anys”.

 

Font: ACN i Europa Press

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here