La principal novetat és que s’incorpora el nom de Teresa Losada a aquesta iniciativa solidària. Un dels plats forts de l’edició d’enguany serà un cicle de cinema solidari a La Vailet i la visita d’activistes internacionals

Sant Vicenç dels Horts acull des d’avui la segona edició de la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada, que aquesta vegada estarà dedicada a la pau i a la conscienciació d’aquest dret fonamental. Una de les principals novetats d’enguany ha estat el canvi de nom d’aquesta iniciativa que a partir d’aquesta edició incorpora en el seu nom el de la religiosa franciscana Teresa Losada Campo (1943-2013), fundadora de l’associació Bayt Al-Thaqafa (Casa de la Cultura) i activista en el diàleg entre cristianisme i islam, exemple tenaç de construcció de la pau des de la concòrdia, els drets humans i la paraula. La proposta pretén ser un homenatge anual a la figura d’aquesta dona lluitadora que va desenvolupar la seva tasca solidària i pacificadora a Sant Vicenç dels Horts i a Barcelona.

Una de les principals propostes d’aquesta iniciativa que s’allargarà des d’avui 19 de setembre fins el 3 d’octubre, serà un Cicle de Cinema Solidari amb pel·lícules d’autor que es troben fora del circuit comercial i que es projectaran a La Vailet. A més, es comptarà també amb la visita de dos activistes internacionals de trajectòria ben reconeguda, l’un israelià i l’altre, palestí, així com un exmissioner expert en rehabilitació dels nens que són obligats a ser soldats a les guerres civils d’Àfrica.

Tot i que la Quinzena començarà avui divendres amb el cicle de Cinema Solidari, ahir en el ple municipal ja es va aprovar una moció en motiu del Dia Internacional de la Pau. El cicle cinematogràfic, però, s’obrirà amb dos curtmetratges: Aquel no era yo (27minuts. Dirigida per Esteban Crespo) i  Buenas noches, Ouma (25 minuts. Produïda per Javier Bardem i dirigida per Fernando León de Aranoa). Són pel·lícules relacionades amb l’activista per la pau Chema Caballero, convidat de la 2a Nit de la Solidaritat. Es podran deixar preguntes per escrit al cinema mateix per traslladar-les a l’activista durant el sopar perquè les contesti.

Podeu descarregar-vos aquí el programa amb totes les activitats de la segona Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada. I pels amants del cinema també està disponible aquí el programa del Cicle de Cinema Solidari .

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here