Gairebé el 50% de consistoris han respost la carta que els hi va enviar la vicepresidenta Ortega apel·lant a la corresponsabilitat. D’aquests, 435 municipis estan disposats a col·laborar amb la consulta, 13 no ho estan -entre els que es troben diverses localitats baixllobregatines- i 5 més en tenen dubtes. A més, a Cornellà, la moció de suport a la consulta que l’AMI i l’ANC han fet arribar a tots els municipis, no ha passat el filtre de la junta de portaveus i per tant, no es discutirà al Ple

453 municipis catalans (que representen un 75% de la poblacio de Catalunya) ja han comunicat al Govern que estan disposats a col·laborar amb la consulta del 9-N. Així ho han fet saber per carta a la vicepresidenta i consellera de Governació Joana. En canvi, 13 municipis han manifestat que no hi estan disposats mentre que 5 han expressat dubtes de procediment.

Aquesta és la resposta a la carta que el passat 26 de març la vicepresidenta va enviar a tots els ajuntaments catalans per demanar-los la seva col·laboració, fonamentalment per trobar espais de titularitat municipal on es puguin posar les urnes i suport de les policies locals, res que no sigui habitual en tots els comicis.

Els que han negat el seu suport són els municipis governats pel PP com Badalona i Castelldefels, així com alguns de l’àrea metropolitana, en mans del PSC, com Cornellà, Esplugues o l’Hospitalet de Llobregat. No obstant, els socialistes estaríen disposats a col·laborar, segons expliquen en les seves respostes, si la consulta fos legal i acordada amb l’Estat.

A diferència del PP, el PSC no té una postura única davant el 9N, ja que molts d’altres municipis governats per PSC, han respost afirmativament a la carta de la vicepresidenta Ortega.

A més, en el cas de Cornellà, el grup municipal de CiU ha lamentat en un comunicat, que l’equip de govern del PSC hagi “impedit debatre” la moció de suport al 9-N.

La Junta de Portaveus de l’ajuntament va decidir aquest divendres “evitar que el debat de la moció arribi al proper ple de 25 de setembre”, segons el comunicat. La moció havia estat presentada per CiU per sumar-se a la iniciativa de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) d’aprovar en plens extraordinaris el suport a la consulta, iniciativa que es durà a terme demà a diverses poblacions del Baix Llobregat, de les que elBaix.cat farà seguiment.

El portaveu de CiU Cornellà, Jordi Rosell, ha retret a l’alcalde, Antonio Balmón, no deixar “ni debatre la moció en un ple ordinari”. L’equip de govern ha declinat fer declaracions, mentre ICV-EUiA ha expressat el seu malestar per el fet que no hi hagi hagut ni tan sols debat, tot i que el seu cap de llista, Arnau Funes, considera que “al que s’ha dit <<no>> és a debatre la moció al Ple, no a la Consulta”. No obstant, els ecosocialistes van expressar el seu suport a la moció.

 

1 COMENTARI

  1. […] Centenars d’ajuntaments, instats per l’AMI i l’ACM, aprovaran en plens extraordinaris la moció de suport a la convocatòria del referèndum. Localitats del Baix Llobregat com Molins de Rei, Martorell, Sant Vicenç dels Horts i Esparreguera celebraran aquest Ple durant el dia d’avui, mentre d’altres municipis com Cornellà, n’han rebutjat la celebració […]

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here