Pedro Sánchez ha protagonitzat aquest diumenge el seu primer gran acte com a secretari general del PSOE reivindicant la importància que Catalunya i Espanya es mantinguin unides, durant la celebració de la Festa de la Rosa del PSC a Gavà. Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha ironitzat sobre l’ús que el president Mas vol fer de la llei de consultes aprovada al Parlament divendres. “És com si et treus el carnet de conduïr i amb el carnet vols pilotar un avió”, ha assenyalat. ” Una cosa no serveix per a l’altra”, ha insistit

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va acusar ahir diumenge al president de la Generalitat, Artur Mas, de provocar el “esquinçament” dels catalans amb la consulta del 9 de novembre perquè els farà triar entre ser catalans i espanyols.

“És insensat que hi hagi governants que ens obliguin a escollir entre ser catalans i espanyols. Nosaltres volem ser catalans i volem ser espanyols. Cap governant té dret a provocar aquest esquinçament”, va exposar a la Festa de la Rosa del PSC a Gavà.

També va afirmar que el cas català i l’escocès no són comparables perquè en la democràcia britànica ningú s’atreviria a convocar una referèndum il·legal, i va demanar al president del Govern, Mariano Rajoy, “agafar el toro per les banyes” i donar respostes a la situació de Catalunya.

PEr la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va acusar al president del Govern, Mariano Rajoy, de ser un “covard” per no oferir solucions a la situació de Catalunya, i al de la Generalitat, Artur Mas, de ser un insensat per la seva aposta sobiranista.

Ho va dir també des d’aquesta clàssica Festa de la Rosa del PSC a Gavà, l’acte amb el qual els socialistes catalans obren el seu curs polític, i on va demanar als dos presidents que deixin d’enrocar-se en les seves posicions i s’obrin “al diàleg, la negociació i l’acord”.

També va defensar el ‘sí’ del PSC a la llei de consultes i va insistir que és una norma que serveix per millorar la participació ciutadana, no per convocar la consulta del 9 de novembre: “Mas la vol utilitzar per fer un referèndum. És com si amb el permís de conduir vols pilotar un avió”.

Iceta va considerar que la trajectòria de Mas com a president és un fracàs perquè en la seva primer legislatura va buscar el pacte fiscal sense aconseguir-ho, després va convocar eleccions anticipades perdent diputats, i ara pretén una consulta que és un “atzucac”.

També va carregar contra el PP com a principal responsable de la situació de Catalunya per haver impugnat l’Estatut davant el Tribunal Constitucional (TC): “Si no s’haguessin carregat l’Estatut no estaríem on estem, i enmig de l’embolic no són capaços d’oferir cap solució”.

Va demanar als assistents que treballéssin perquè el PSC torni a ser percebut com a partit útil i d’idees clares que treballa per al benestar dels ciutadans, que sigui percebut com el “Partit del Sentit Comú” amb quatre prioritats: revitalitzar l’economia; millorar la sanitat; revitalitzar la democràcia i combatre el frau fiscal, i reformar la Constitució per millorar l’encaix català.

Entre el públic de la Festa de la Rosa s’hi trobaven l’expresident català José Montilla; l’exlíder del PSC, Pere Navarro; l’exministra de Defensa Carme Chacón; el president del PSC, Àngel Ros; el portaveu del grup en el Parlament, Maurici Lucena; la viceprimera secretària del partit, Núria Parlon; l’exministre i diputat Celestino Corbacho; la portaveu del PSC, Esther Niubó, i la secretària d’Organització del partit, Assumpta Escarp.

També hi van acudir l’eurodiputat socialista Javi López; l’alcalde de Pineda de Mar i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor; les alcaldesses de Gavà, Raquel Sánchez, i l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el de Cornellà, Antonio Balmón; el diputat del Congrés Francesc Vallès; la diputada Montserrat Capdevila; el líder del PSC a Badalona, Jordi Serra, i el vicepresident de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here