Entre les activitats més destacades es troba la presentació del Pla de Mobilitat Urbana de Sant Joan Despí, el dijous 25 de setembre. La ciutat va iniciar les activitats aquest dissabte amb tallers per aprendre a anar en bici i de mecànica bàsica, a més d’un circuit d’habilitats al Parc Ciclista Llobregat

Sota el lema Fem el carrer més nostre!, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ens proposa fer un canvi de xip en el nostre dia a dia i desplaçar-nos de manera més sostenible, segura i saludable. L’aposta pel transport públic, la bicicleta o a peu, millora la qualitat de l’aire que respirem, i tot i que sigui d’una manera simbòlica, aquest és l’objectiu d’aquesta setmana.

I aquest és l’objectiu de Sant Joan Despí que ha preparat un programa ple de propostes que va començar a celebrar-se el passat dissabte 20 de setembre amb un matí de tallers per aprendre a anar en bici i de repació bàsica al Parc Ciclista Llobregat. També es va fer un circuit d’habilitats.

La bici continúa essent protagonista amb dos circuits més, però a les places del Mercat i de l’Ermita, avui dilluns 22 de setembre, de 17.30 a 20.30 h. A més, a la plaça de l’Ermita es posarà un punt d’informació sobre el Bicibox.

El dijous 25 de setembre, hi haurà tres activitats. Al matí, els infants i joves estan convidats a anar a l’escola i a l’institut en bici, mentre que a les 9 h comença la Cursa de Transports als Àmbits Integrats on es comparen costos i temps de viatge del vehicle privat i el transport col·lectiu. Aquesta activitat s’organitza de manera cojunta amb altres ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A les 18.30 h, a l’Àrea de Serveis a la Persona, l’alcalde, Antoni Poveda, farà la presentació del Pla de Mobilitat Urbana de Sant Joan Despí que recull les accions que es portaran a terme per avançar cap a una mobilitat més sostenible.

Sant Joan Despí també se sumarà a l’11a Passejada en Bicicleta en què participen cinc municipis més del Baix Llobregat i l’Hospitalet el diumenge 28 de setembre. Una gran trobada ciclista comarcal es clourà al parc de Torreblanca. El grup de ciclistes de Sant Joan Despí s’afegirà a la passejada a les 11.25 h des de la rambla Josep Maria Jujol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here