Una trentena de figures d’arreu de la comarca estan inscrites a la coordinadora de bestiari de foc del Baix Llobregat. Des d’elBaix.cat pretenem presentar-vos aquestes bèsties entranyables que omplen de foc i màgia els carrers de les localitats baixllobregatines per festa major

diablessjdLa colla de Diables de Sant Joan Despí va néixer l’any 1984 a partir d’una iniciativa del Casal de Joves de la població, com una entitat creadora i difusora de la tradició de Diables a la localitat. Des dels inicis fins ara han anat creixent fins arribar a funcionar com una entitat independent i amb conveni propi amb l’Ajuntament.

La colla la composen unes 25 persones. Cinc d’elles arrosseguen la seva bèstia -el drac Braulio- i cinc més són els músics. La resta són Diables.

En Braulio pertany a aquesta colla de diables i és un drac fet de fibra de vidre i acoblat a una carcassa amb rodes, donant-li així més mobilitat durant els correfocs. Té 7 punts de foc a la boca, 5 a cada ala i 3 a la cua, fet que el converteix en tot un espectacle quan s’encén tot alhora de manera automàtica, mitjançant un encenedor elèctric connectat a una bateria.

braulioences

Molts coneixen en Braulio com ”la serp” ja que és un drac sense potes amb forma de serp enrotllada.

Va néixer amb motiu del cinquè aniversari de la colla l’any 1989 a càrrec del grup d’art i modelatge Art i Ficció. És una carcassa modelada en escuma de poliuretà i argila, acabada en fibra de vidre.

El drac de més de vint anys, ha sofert canvis i millores al llarg de la seva vida. Al principi les seves ales eren llargs ossos blancs sense cartílag que li donaven un aspecte més agressiu, però era un problema a l’hora de guardar-lo al local doncs gairebé no cabia per la porta. Per a solucionar-ho, es van retallar a la meitat i es van modelar en forma d’ales de cartílag.

També es va crear l’estructura metàl·lica amb 4 rodes i 4 barres en els laterals per poder empènyer-lo donant-li una ràpida mobilitat en els correfocs, així com les recents millores en els punts de foc.

Es pot gaudir d’en Braulio com a mínim dos cops a l’any, pel Correfoc de Primavera a l’Abril i pel Correfoc de Sant Joan al Juny.

 

Font: http://diablessjd.wordpress.com/ i http://bestiaridefoc.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here