ICV-EUiA, PSC i CiU en van consensuar el text

El Ple municipal de l’Ajuntament del Prat va aprovar ahir una moció en suport a la celebració “dins el marc legal” d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

El text de la moció va ser consensuat pels grups d’ICV-EUiA, PSC i CiU, que el van votar a favor, mentre que el PP hi va votar el contra.

La moció defensa:

Primer.- Manifestar que sols una estratègia unitària de tot el catalanisme permetrà una sortida positiva de la situació actual. Tenim el convenciment que no hi ha cap solució viable a la greu crisi institucional que travessa el país que no passi pel diàleg, la negociació i el pacte.

Segon.- Donar suport, dins el marc legal, a la convocatòria d’una consulta per decidir lliurament el futur de Catalunya, dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l’Ajuntament del Prat de Llobregat per fer possible la realització de la mateixa, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.

Tercer.- Donar trasllat dels acords al President de la Generalitat de Catalunya i a la Presidenta del Parlament de Catalunya, i a tots el Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, qui conjuntament ho trametran i comunicaran al President del Govern Espanyol, al President del Congrés dels Diputats i a tots el Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats.

Prèviament, el Ple havia rebutjat una altra moció en suport al 9N presentada en solitari per CiU, que va comptar amb l’abstenció d’ICV-EUiA i els vots contraris del PP i del PSC.

A través del següent enllaç podeu llegir la moció aprovada: Text de la moció (pdf 11KB) 

L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, va defensar la unitat en el procés i  “votar quan abans millor per poder parlar de polítiques i no de la política” i va respondre a les qüestions de Jordi Gili -regidor de CiU-, sobre “perquè va anar a l’acte de suport del món municipal al 9N, si aleshores el Prat encara no havia aprovat la moció de suport a la consulta?”; una pregunta de Gili durant el Ple d’ahir, que retreia a Tejedor que no s’hagués realitzat un ple extraordinari per a aprovar la moció, com a molts d’altres municipis de Catalunya.

Tejedor va respondre que “si no hagués anat al Palau de la Generalitat ho hauríen utilitzat políticament. Vaig anar a parlar de dret a decidir” i va explicar que ell aquell dia a la carpeta hi portava l’ordre del dia del Ple d’ahir, demostrant que el Ple pratenc es posicionaria sobre la consulta, de manera immediata.

El mateix regidor de CiU va preguntar si l’ajuntament havia començat el suport logístic a la consulta, al que el regidor d’ICV-EUiA Rafa Duarte va respondre que “igual que la resta de municipis catalans, el que fem per al 9N és esperar i veure”.

 

Font: Ajuntament del Prat i Tuits del @periodicdelta, que relata via Twitter el desenvolupament dels plens del Prat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here