El cicle, organitzat pel Departament de Cultura, ha tingut més de 470.000 espectadors des de la seva creació, l’any 2001

Aquest cap de setmana comencen les sessions de tardor del cicle de cinema infantil en català CINC, organitzat pel Departament de Cultura.
En aquesta edició el CINC es programarà a 32 localitats: Agramunt, Argentona, Badalona, Barcelona, Bellpuig, Blanes, Cambrils, Cerdanyola del Vallès, el Vendrell, Figueres, Girona, Granollers, la Seu d’Urgell, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Mequinensa, Montblanc, Olot, Platja d’Aro, Ripoll, Roquetes, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Sant Celoni, Sant Cugat, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Tremp, Vielha, Vilafranca del Penedès i Vila-Seca.
L’objectiu del CINC és fer créixer l’oferta de cinema infantil en català existent al mercat i potenciar l’hàbit de veure  pel·lícules en català, gràcies a una programació atractiva, una política de preus baixos i una oferta que arriba a tot el territori. El CINC es programa cada any durant dos períodes: tardor i primavera.
Des del seu inici, l’any 2001, fins a l’actualitat el cicle ha comptat amb més de 470.000 espectadors.
El cicle de tardor projectarà 27 pel·lícules diferents de cinema infantil en català, en 143 sessions. Els films més projectats seran Operació Cacauet (23 sessions), Campaneta, fades i pirates (20 sessions), Avions 2: equip de rescat (20 sessions), L’Abella Maia (18 sessions), Com ensinistrar un drac 2 (19 sessions), i Les noves aventures de la caputxeta vermella (9 sessions).
Tota la programació del CINC es pot consultar al portal Cinema en català: http://www.gencat.cat/llengua/cinema
El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, impulsa aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.
Col·laboren en aquest cicle: Ajuntament d’Agramunt, Ajuntament d’Argentona, Ajuntament de Bellpuig, Ajuntament de Figueres, Ajuntament de Mequinensa, Ajuntament de Montblanc, Ajuntament de Ripoll, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Ajuntament de Rubí, Ajuntament de Tamarit de Llitera, Ajuntament de Tremp, Ajuntament de Vielha e Mijaran, Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Centre Parroquial d’Argentona, La Cate Espai Cultural de Figueres, Cineclub Diòptria de Figueres, Atrium Cines de Sant Andreu de la Barca, Cinemes Girona de Barcelona, Cinemes Guiu de La Seu d’Urgell, Cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès, Cinema El Punt de Cerdanyola del Vallès, Cinemes Olot, Circuit Urgellenc, Espai Funàtic de Lleida, Filmax Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, Megacine Badalona, Ocine, Cinesa, Espai Cultural La Lira de Tremp, Rambla de l’Art de Cambrils, Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here