Un homenatge a Nelson Mandela culminarà la jornada inaugural del certamen, que enguany incorpora un concurs de curtmetratges

Del 17 al 19 d’octubre, el Festival de cinema i Drets Humans de Gavà celebrarà una efemèride molt especial, el desè aniversari. Gavamón és un festival que utilitza les arts visuals com eines de sensibilització, promoció i reivindicació dels drets fonamentals de les persones i de difusió d’iniciatives que estan duent a terme institucions, col·lectius o persones en defensa d’aquests drets.

En aquesta desena edició, el certamen, que tindrà com a escenari l’Espai Maragall, presenta una novetat destacada: el I Concurs Internacional de Curtmetratges en què participen més d’un centenar de curts de prop de 20 països. El guanyador es coneixerà diumenge en el marc de la cloenda del certamen, que inclourà l’actuació del Taller de Músics.

En el festival també té especial rellevància la participació del teixit cultural, associatiu, scolar i empresarial. Així, la ciutadania ha tornat a participar en la programació i ha escollit projectar el documental “Las maestras de la República”. Serà dissabte a les 21 hores.

La inauguració oficial, que tindrà lloc divendres a les 20.30 hores, retrà homenatge a Nelsol Mandela com a defensor dels Drets Humans i la Pau i ferm lluitador contra l’Apartheid a Sudáfrica amb la projecció de la pel·lícula “Mandela. Del mito al hombre”. La jornada també inclourà un concert de música de bandes sonores al passeig de Joan Maragall a partir de les 18.30 h i la inauguració de l’exposició “El treball solidari d’entitats de Gavà”, de l’Agrupació Fotogràfica Gavà, a les 19.30 h.

Dissabte al matí, entitats i centres educatius de la ciutat mostraran les projeccions en què han treballat. Ja a la tarda es projectarà “El camino”, un documental que reflexiona sobre els efectes socials de la crisi econòmica i proposa possibles solucions. Tot seguit, hi haurà una taula rodona amb personalitats de rellevància del pensament social.

Diumenge 19 es projectaran quatre curmetratges seleccionats pel jurat del Concurs Internaciona de Cutmetratges i Drets Humans. Reforçant la vocació participativa del estival, el públic votarà i premiarà un curtmetratge. L’acte de cloenda serà a partir de les 19 hores.

U any més, els centres educatius també participaran del Gavamón en la secció de Cinema Infantil i Juvenil.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here