L’Ajuntament de Sant Esteve és un dels 36 consistoris del Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació que han requerit a la Conselleria d’Ensenyament, que compleixi amb l’obligació legal de subvencionar les places de llars d’infants municipals i amb els acords de pagament de les subvencions atorgades

El requeriment, presentat a finals de setembre, es concreta amb la reclamació del finançament per als cursos 2012-2013 i 2013-2014, la liquidació dels cursos anteriors ja atorgats, i el compromís de finançar el curs actual.

El regidor d’Educació, Jordi Borrell, ha manifestat que “Ens hem vist obligats a reclamar-ho judicialment per l’esgotament de les altres vies i ho hem fet perquè la Generalitat compleixi amb les seves obligacions”.

En el conveni inicial amb Ensenyament es va establir un repartiment a terços del cost per infant i curs, entre Generalitat, Ajuntament i famílies. Així l’aportació de la Generalitat era de 1.800 euros.

En el cas de Sant Esteve, la darrera subvenció percebuda per part de la Generalitat correspon al curs 2011-2012 i, en aquest curs, l’aportació va baixar fins als 1.300 euros per alumne. Borrell ha recordat que “En els darrers cursos, només s’han finançat uns 850 euros, a través d’aportacions de la Diputació, un ens que es nodreix de diner municipal”. En aquest sentit, ha fet palès que “Ajuntament i famílies estem assumint l’incompliment de la Generalitat per poder garantir la prestació d’un servei que considerem imprescindible”.

Enguany han iniciat el curs a la llar d’infants municipal La Ginesta un total de 85 infants. En els dos cursos anteriors el nombre d’alumnes superava el centenar. En aquests moments es desconeix quina serà l’aportació d’Ensenyament a aquests tres cursos.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here