En el marc de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat es van reunir a la seu del Consell Comarcal la permanent de la Taula el passat dimecres 15 d’octubre per marcar prioritats i coordinar esforços en el treball conjunt a al territori

Dret a l’Habitatge, al manteniment dels subministraments, l’ajuda de dependència i la renda mínima d’inserció són els temes principals debatuts i considerats de màxima prioritat pels participants de la Taula. Segons els reunits, per poder seguir garantint l’accés a aquestes condicions mínimes de vida s’ha de poder avançar en la col·laboració i cooperació entre els municipis de la comarca.

Així doncs, l’acció concreta passa, segons la Taula, en compartir entre els diferents municipis de la comarca les bones pràctiques que s’han anat duent a terme durant tot aquest temps de penúria econòmica. Un cop compartits i explicats la Taula intentarà elaborar models d’actuació comuns i harmonitzats en els temes que més preocupen (habitatge, subministraments, dependència i renda mínima), per tal i que a partir d’aquests models contrastants en l’àmbit local poder donar coherència i eficàcia als recursos que la Generalitat ha de destinar per garantir aquests drets de ciutadania per a la comarca.

La taula Comarcal de Serveis Socials del Baix Llobregat, es va constituir a inicis del 2011 fruit d’un llarg procés de reflexió i col·laboració a escala comarcal per poder afrontar la situació actual de les polítiques de serveis socials des d’una perspectiva de territori i, per tant, des d’una perspectiva del conjunt de la Comarca.

La Taula de Serveis Socials, constituïda pels 30 municipis del Baix Llobregat, és un instrument pensat per poder fer efectiva la cooperació intermunicipal que augmenti la coherència del sistema de serveis socials a la comarca i l’assoliment d’objectius comuns dins del territori.

 

Foto: Imatge d’arxiu d’un Ple de la Taula de Serveis Socials

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here