Quin aspecte tenia Cornellà cap al 1700? Qui hi vivia? Com era la vida d’aquests habitants? Com s’organitzaven? Amb l’exposició “Cornellà de Llobregat 1714, Un municipi barceloní en la cruïlla de dos segles”, que estarà oberta al Museu Palau Mercader del 26 d’octubre fins al 19 de juliol, podràs descobrir-ho

La mostra vol oferir una visió local del context de la Guerra de Successió i la seva repercussió en el territori de Cornellà, que va sofrir una ocupació de més d’un any per part de les tropes borbòniques.

Les casernes més properes estaven a Collblanc  i a la zona de les Planes, entre Cornellà i Sant Joan Despí. Les principals conseqüències d’aquest setge van ser: un gran endeutament dels comptes municipals per fer front a les despeses i pagaments imposats per l’exèrcit, i la incautació de propietats per part de Felip V un cop acabada la guerra, com ara el mas Gavarra, can Manso o una masia ja desapareguda situada al costat de can Gaia, coneguda com la Massanera.

L’exposició tindrà diverses activitats complementàries com una visita comentada, una conferència i un planetari digital, entre d’altres.

Més informació e inscripcions a través del telèfon 93 474 51 35, de dilluns a divendres de 10 a 14h o bé amb un mail a museumercader@aj-cornella.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here