El 71% de les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat són denegades

En el segon trimestre de 2014 els partits judicials del Baix Llobregat van registrar 509 denúncies i 68 renúncies. El 46,6% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista i el 38,1% presentades directament per la víctima als Jutjats de Guàrdia Respecte al primer trimestre de 2014, augmenta el nombre de denúncies (+17) i renúncies (+16).

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l’informe trimestral de violència contra les dones amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies i renúncies; assumptes penals i assumptes civils i ordres de protecció.

Augmenten les ordres de protecció interposades al Baix Llobregat per part dels jutjats de violència sobre la dona. En el segon trimestre de 2014 es registren 126 ordres de protecció iniciades, 38 més que en l’anterior trimestre i 5 més que en el segon trimestre de 2013. Les ordres de protecció denegades (90) continuen superant les adoptades (36).

Els assumptes civils i penals registrats als partits judicials del Baix Llobregat augmenten respecte el trimestre anterior. Més de la meitat dels agressors (53,2%) als que s’ha aplicat una ordre de protecció mantenien una relació afectiva amb la seva víctima.

Document/s adjunt/s:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here