Els treballs contemplen la substitució de les persianes de llibret, l’arranjament i neteja de les característiques cúpules, i el pintat exterior de la casa, entre d’altres

La Torre de la Creu, una de les obres més destacades de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol, recuperarà l’esplendor d’anys enrere. L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat recentment les obres de rehabilitació que se centren, sobretot, en la part exterior de la casa: es pintarà la façana, mantenint els colors que la identifiquen, i es repararan les fissures i els despreniments que s’han detectat, també es repararan les persianes de llibret tan característiques d’aquesta arquitectura. En aquest últim aspecte, les tasques se centraran en la reparació de les persianes, si és possible, o en la substitució en cas que aquestes no es puguin mantenir.

Altres dels elements que milloraran amb aquesta intervenció són les cúpules (aquestes són les “culpables” que la casa sigui conegudament popularment com la Torre dels Ous). Aquestes relluiran més que mai ja que es netejaran i les juntes malmeses es repararan. Les obres, que s’allargaran fins Nadal, també serviran per reparar una fissura detectada a la paret  de càrrega de la primera planta; desperfectes causats per filtracions en algunes parets i sostres, a més de la reposició d’algunes rajoles.

Aquestes obres ajudaran a conservar i millorar l’estat d’aquesta casa que va començar a construir-se l’any 1913 i es va finalitzar el 1916. Tot i que l’interior de la casa va ser rehabilitat l’any 2007, des del 2004 no s’havia fet cap intervenció a l’exterior.  La previsió és que les obres d’aquest edifici, catalogat com a bé cultural d’interès nacional, estiguin enllestides abans de Nadal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here