L’alt tribunal considera que revocar cautelarment la decisió de l’OARCC podria perjudicar Agbar o altres possibles licitadors. Per contra, Acciona defensa “la validesa del contracte” d’ATLL

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat el recurs de cassació que tornava a demanar la suspensió cautelar de l’anul·lació de l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona.

Així, l’alt tribunal espanyol manté l’anul·lació del concurs, confirmada dos cops pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va fer l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) en considerar que l’oferta guanyadora havia de quedar exclosa en no complir amb el programa d’obres.

El TS doncs, ha desestimat les mesures cautelars que va sol·licitar BTG Pactual perquè no s’executés el dictamen de l’OARCC, que deixava sense efecte l’oferta d’Acciona -de la que BTG Pactual és soci- en l’adjudicació de la gestió d’ATLL.

En una sentència feta pública aquest dijous, el TS assenyalava que “no cal anticipar a aquest incident la solució de fons”, però ratificava la sentència del TSJC del 19 de juliol.

El TSJC va desestimar les mesures cautelars argumentant que la normativa europea vetlla per evitar que es mantingui per la via dels fets consumats una decisió durant el temps mentre es tramita un litigi “en perjudici dels contractistes injustament desplaçats”, i Agbar, en declaracions a Europa Press, considerava que la decisió del TS suposa haver d’executar el dictamen de l’OARCC.

La reacció d’Acciona

Acciona considera que el contracte d’ATLL) és “plenament vàlid i vigent”, malgrat la decisió del Suprem de no concedir mesures cautelars com sol·licitava un dels socis que forma part del consorci que gestiona l’empresa pública d’aigua.

Segons indiquen fonts d’Acciona, la companyia continuarà operant amb total normalitat ja que la sentència “simplement desestima una mesura cautelar” i no altera la situació precedent.

Així mateix, recorda que encara està pendent de resolució definitiva el fons de l’assumpte, on s’ha d’estipular si la resolució de l’OARCC d’excloure a Acciona del concurs per ATLL ha d’aplicar-se o no.

L’empresa que presideix José Manuel Entrecanales recorda, així mateix, que el TSJC ja ha denegat en dues ocasions la suspensió d’aquest contracte, sol·licitada per Agbar.

El PSC demana “explicacions” per la sentència d’Aigües Ter-Llobregat i que Mas exigeixi responsabilitats dins el Govern

El PSC ha demanat la compareixença al Parlament dels consellers d’Economia, Andreu Mas-Colell, i de Territori, Santi Vila, per la sentència del Tribunal Suprem que manté l’anul·lació de l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat a Acciona.

El diputat Jordi Terrades va dir que reclamaran “explicacions” als consellers per l’operació i demanaran “què pensen fer” per pal·liar les “greus” conseqüències que “afectaran a les finances de la Generalitat”.

“Que ens expliquin què pensen fer amb els 1.000 milions de dèficit que hauran de tornar a aflorar en el pressupost i els 300 milions que va avançar Acciona”, va dir, tot reclamant a Artur Mas que “exigeixi responsabilitats” dins el Govern per l’operació.

 

Font: Agències (Efe, ACN i Europa Press)

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here