Aquesta va ser la vintena edició d’aquesta prova que va presentar algunes novetats en l’itinerari

1.500 persones van participar diumenge passat, en la vintena Marxa del Garraf, una caminada de resistència que anualment organitza la Unió Muntanyenca Eramprunyà.

Es tracta d’una prova no competitiva oberta a qualsevol persona respectuosa amb la natura, i que pretén donar a conèixer els paratges més emblemàtics del Massís del Garraf.

Amb un total de 48 quilòmetres, tres més que en les darreres edicions, passa per cinc municipis, els de Gavà, Castelldefels, Sitges, Olivella i Begues, i presenta un desnivell acumulat lleugerament superior als 3000 metres, assolint la cota més elevada a Campgràs i a la Serra de la Guàrdia, i la més baixa a Garraf, a nivell de mar.

Oriol Barberà, director de la Marxa va explicar que “es tracta d’un itinerari atractiu perquè està molt a prop de Barcelona i resulta màgic, amb aquesta pedra calcària, a tocar del mar i amb força desnivells”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també va voler felicitar a l’organització per l’èxit de la prova i animar els nombrosos participants. Segons Sánchez, “aquesta activitat atrau molta gent de fora de la ciutat i resulta clau per difondre el nostre ric patrimoni natural a través de l’esport”.

La Marxa del Garraf s’inclou dins de la Copa Catalana de Caminades de Resistència i compta, també amb un recorregut menor de 21 quilòmetres adreçat als participants que s’inicien. També aquesta any, i com a novetat, es va renovar un tram de 15 quilòmetres.

El president de l’UME, Néstor Gómez, va afirmar que “d’aquesta manera s’ha volgut oxigenar la caminada i fer-la més segura, renovant trams, traient pista, i sobretot, sortint de les zones més baixes per passar per zones més elevades del Garraf, la qual cosa permet gaudir de les vistes dels massís a 360 graus”.

Com cada any la Marxa va esgotar totes les inscripcions disponibles i és que, segons els participants, la prova enganxa, ja que “els qui s’hi inscriuen per primera vegada, acostumen després a repetir”.

 

Font: Ajuntament de Gavà (http://www.elbruguers.cat/)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here