Els consellers d’Economia, Andreu Mas-Colell, i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, han argumentat aquest dijous que era “inevitable” que l’adjudicació d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) acabés als jutjats, atesa la magnitud de la concessió. El conseller de Territori assegura que els consumidors han estalviat 18 MEUR arran de l’adjudicació del servei a Acciona fa dos anys

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha afirmat que la concessió de la gestió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) al consorci liderat per Acciona funciona amb normalitat a l’espera que es resolguin els processos judicials oberts.

En resposta a una interpel·lació de Santi Rodríguez (PP) aquest dimecres al Parlament, ha explicat que la concessió té ja 18 projectes redactats per import de 71 milions d’euros, quatre dels quals ja s’han executat.

“La concessió ha començat el seu recorregut i ha anat fent el que s’esperava d’ella”, ha continuat Vila, que ha assegurat que el Govern donarà compliment a les resolucions judicials quan aquestes siguin fermes, i ha recordat que ara com ara no ho són.

Abans, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, havia vaticinat també que el litigi pot perllongar-se durant anys, i ha defensat que el paper de la Generalitat ha de ser el de neutralitat a l’espera de veure com es resol.

En resposta a una interpel·lació del diputat de C’s José Manuel Villegas, ha defensat que l’important no és com avancen les primeres decisions dels tribunals, sinó com es resol el debat “substancial”, i ha assegurat que la Generalitat no té cap interès especial per cap de les dues empreses en litigi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here