La festa major de Martorell és un dels quatre finalistes de la categoria de millor festa major de Catalunya del 2014 en l’àmbit musical de la XII edició dels Premis ARC, de l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya. Els altres tres finalistes són la festa major de Lleida, les Santes de Mataró i les festes de Sant Narcís de Girona. El proper 15 de desembre es coneixerà el guanyador en una gala que es farà la Sala Barts de Barcelona i transmesa pel canal 33

L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha nominat a la festa major de Martorell com una de les quatre millors d’aquest any arreu de Catalunya. La regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, ha assegurat que “tant si acabem guanyant com no el premi, aquesta nominació és un reconeixement a la feina ben feta i des del departament de Cultura i Joventut estem molt satisfets de competir amb ciutats tan grans com Girona, Lleida i Mataró”.

La categoria de festa major que promou l’ARC, segons Dalmau, “té tres criteris ben definits: l’equilibri entre les propostes de risc i propostes consolidades, el nombre de concerts de música moderna i la projecció i difusió de la programació. Aquest any hem intentat fer una programació molt acurada que afavoreixi tots els públics amb propostes de tota mena”.

A la Festa Major d’enguany, l’oferta musical a Martorell va destacar per les actuacions de Blaumut, La Raíz, The Hanfris Quartet o els musicals Abba o Gerónimo Stilton i els fantàstics.

La gala, a la Sala Barts de Barcelona

Martorell és una de les 42 propostes nominades per a la XII edició dels Premis Arc, que es concediran a la Sala Barts de Barcelona el pròxim 15 de desembre. Aquests guardons, a més de premiar els músics, tenen un doble fons, tal com ha explicat Xavi Pascual, secretari d’ARC i director dels Premis: “aquests són els premis de la indústria. Es premia els artistes però també es premia tots els qui ho fan possible: mànagers, professionals i periodistes”, ha apuntat.

La gala d’entrega dels premis de la indústria musical del directe de Catalunya es farà el 15 de desembre a la Sala Barts de Barcelona. La presentarà el periodista i director del programa “Ànima” del Canal33, Toni Puntí, i la presentadora Júlia Betran, i comptarà amb les actuacions de grups com Love of Lesbian, Oques Grasses o Els amics de les Arts.

Es lliuraran els premis a la millor gira per sales de Catalunya, internacional d’artista o grup català, per festes majors de temes propis, per festivals, per teatres i auditoris de Catalunya, d’artista o grup musical adaptada a un públic familiar o infantil, per festes majors de grups de ball; per festes majors de grups de versions i tributs, a la millor programació d’espai musical, millor programació de sales de concerts, millor programació de teatre o auditori, millor programació de festa major-música, millor cicle de música o festival, artista revelació, millor mitjà de comunicació o programa musical i premi a la trajectòria professional.

Carles Sala, director de Barcelona Capital de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), diu que “vist el nivell dels premiats i de la gent que heu aconseguit es pot dir que la música no s’acaba ni amb aquesta crisi i és per felicitar-nos que sobrevivim”. Segons l’ARC, l’últim any el mercat de música en català ha patit una caiguda de gairebé 10 milions d’euros.

 

Font: Ajuntament de Martorell

1 COMENTARI

  1. Estoy de acuerdo en que es una middea acertada, acuerdate que en 2009 nosotros ya deciamos que habia que hacer esto, todas las reformas que se estan llevando a cabo, nosotros las debatiamos hace 2 af1os, jeje.De todas formas creo que hay que ir mas alla, todas las reformas llevadas a cabo hasta ahora se me hacen un poco tibias , en mi opinion, para salir cuanto antes, hay que ser bastante mas radical .Saludos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here