En aquestes contractacions es donarà prioritat a les persones que ja hagin estat contractatdes anteriorment. L’empresa també ha anunciat que deixarà de vendre cotxes a Rússia

Noves contractacions

Seat contractarà a 233 treballadors temporals a la seva planta de Martorell amb la finalitat de donar resposta a un “increment puntual” de la demanda dels models Seat Eivissa i Audi Q3.

En un comunicat aquest dimarts, la companyia destacava que les noves incorporacions, que començaran a treballar la setmana que ve, s’uneixen als 550 treballadors contractats aquest any per als tres torns de la línia 2, en la qual es munta el Seat León, i recordava que 200 d’aquestes 550 persones van passar a formar part de la plantilla de l’empresa a l’octubre.

La filial del grup Volkswagen apuntava que els acords amb els sindicats per a la contractació de treballadors temporals per cobrir augments puntuals de producció posen de manifest que Seat “dóna prioritat” a la reincorporació d’empleats que ja han treballat amb anterioritat a la companyia.

Segons recordava l’empresa, al juliol va incorporar a 45 graduats de la primera promoció d’aprenents amb el model de formació professional dual.

Així, el vicepresident de Recursos Humans de SEAT, Josef Schelchshorn, assenyalava que en el que va d’any, Seat ja ha contractat a 800 empleats.

La corporació automobilística va comercialitzar 326.000 vehicles a tot el món durant els deu primers mesos de l’any, la qual cosa suposa una pujada del 10,5% respecte al mateix període de l’exercici precedent.

La fugida del mercat rus

Seat ha decidit deixar de vendre vehicles al mercat rus des del proper 1 de gener de 2015, a causa de la complicada situació econòmica que travessa el país i per la devaluació del ruble, que ha provocat que la venda de vehicles importats deixi de ser competitiva.

Així mateix, van explicar que aquesta decisió també respon al fet que els segments de mercat dels vehicles que comercialitza la companyia a Rússia, els dels models Ibiza i León, estan registrant baixos volums de vendes en els últims temps.

Des de Seat van subratllar que en l’actualitat la prioritat de la companyia amb seu a Martorell és augmentar la seva presència i la seva quota als mercats en els quals està assentada d’una forma més sòlida. “Això ha de ser la prioritat per Seat”, van afegir.

Aquestes fonts van explicar que la companyia opera a Rússia venent vehicles d’importació, amb volums de matriculacions continguts. Així, al 2013, el primer any complet de vendes, la xifra comercial es va situar en 3.400 unitats, menys del 1% de la distribució mundial de Seat.

 

Font: Europa Press i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here