El CEM Les Moreres serà punt d’arribada i sortida de la prova, en què prendran part un total de 1.500 esportistes

Ja està tot llest perquè dissabte, 22 de novembre, 1.500 corredors preguin la sortida des del CEM Les Moreres per completar els 23, 45 i 80 km de les tres modalitats de la Ultratrail Collserola: La Popular, la Mitja Volta i l’Ultratrail, respectivament. Enguany, Esplugues acull aquesta exigent prova que, en només dues edicions, ha esdevingut “un referent molt atractiu per als corredors i corredores de l’àrea metropolitana que sovint entrenen a Collserola”, segons ha assenyalat Marc Ràfols, codirector de l’Ultratrail i membre de La Nova Fita, l’associació esportiva organitzadora, durant la roda de premsa de presentació celebrada aquest matí a La Masoveria de Can Tinturé.

L’acte ha comptat, a més, amb dos dels “favorits” per creuar la meta en un temps rècord: Iván Ortiz, campió d’Espanya de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya 2014, i Pau Capell, campió de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de Muntanya. Tots dos han coincidit a descriure l’Ultratrail com una prova “per gaudir i passar-ho bé, amb un recorregut molt entretingut”.

Entre les novetats de la segona edició, els organitzadors han destacat l’increment del quilometratge de la prova reina fins als 80 km (l’any passat la distància era de 74 km) i la possibilitat de seguir els corredors “en temps real” per mitjà d’un sistema de GPS, segons ha explicat Mònica Aguilera, de La Nova Fita i guanyadora en diferents edicions de l’Ultra-Trail du Mont Blanc (2007 i 2009) i el Marathon des Sables (2010).

L’organització ha agraït la seva col·laboració a l’Ajuntament d’Esplugues, representat a la roda de premsa per la regidora d’Esports, Montse Zamora, qui ha destacat que “el consistori comparteix amb l’Ultratrail la promoció de la pràctica de l’esport a l’aire lliure i del respecte per l’entorn mediambiental”.

D’Esplugues, la cinquena ciutat amb més nombre d’inscrits, hi participaran una trentena de corredors. D’altra banda, abans d’assolir la meta, també ubicada davant del CEM Les Moreres, els fondistes passaran “per davant de dues masies medievals de la ciutat”, ha afegit Marc Ràfols.

Més informació al web de l’Ultratrail Collserola.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here