El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha esgotat les inscripcions per participar al VI Mercat d’Intercanvi i segona mà, superant així totes les expectatives. La cita comptarà amb una setantena de parades i tindrà lloc aquest dissabte al matí, a la rambla de Les Bòbiles

Una setantena de persones s’ha inscrit al VI Mercat d’Intercanvi i segona mà que el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell organitza aquest dissabte 22 de novembre, de 10.00 a 14.00h, a la rambla de Les Bòbiles, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Aquesta activitat ofereix l’oportunitat  de revendre o intercanviar objectes que encara són útils i que ja no els fem servir. D’aquesta manera, “es redueix el nombre de residus que es generen i s’estalvien els recursos que es necessitarien per fabricar-los de nou”, ha dit la tècnica de Medi Ambient, Glòria Carrera, qui ha mostrat la seva satisfacció pel gran nombre de participants i ha afirmat que “això demostra que els martorellencs van coneixent aquesta activitat”.

El Mercat d’Intercanvi i de segona mà és un punt de trobada ciutadana per intercanviar o comprar i vendre tota mena d’objectes que ja no es fan servir però que estan en bon estat i funcionen. Per exemple, aparells electrònics, roba, bijuteria, joguines, petits electrodomèstics, material esportiu, plantes, llibres o pel·lícules, entre d’altres.

Recollida solidària i tallers sobre malbaratament alimentari

Com a novetat s’ha organitzat conjuntament amb la Creu Roja una campanya solidària de recollida d’aliments duradors (sucre, arròs, pasta, conserves, llegums secs…) per a les famílies necessitades i que serà canalitzada per la Creu Roja de Martorell, que enguany celebra el seu 75è aniversari.

També aquest dissabte, d’11.00 a 13.00h, a l’interior del Mercat Municipal s’oferirà un taller de cuina d’aprofitament. Així mateix, es recolliran llibres per nodrir el punt fix d’intercanvi de llibres usats que des de fa un any funciona en una parada del Mercat Municipal.

Setmana Europea Prevenció de Residus

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell organitza el VI Mercat d’Intercanvi i de segona mà coincidint amb la celebració de la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus. La Setmana Europea de la Prevenció de Residus va néixer d’un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i que va iniciar-se l’any 2009. Té com a objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus, que ajudin als ciutadans a canviar els seus hàbits quotidians per reduir els residus que generen.

L’edició d’enguany de la Setmana se celebrarà entre el 22 i el 30 de novembre de 2014. Hi participaran escoles, empreses, administracions i associacions d’arreu del territori europeu.

A Catalunya, la campanya està coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Àrea metropolitana de Barcelona.

Podeu consultar l’agenda d’activitats a www.arc.cat/setmanaprevencio

 

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here