Per a l’ocasió, l’equipament farà aquest cap de setmana  jornada de portes obertes i una xerrada-taller sobre la ceràmica neolítica a càrrec de l’arqueòloga Sílvia Calvo

Gavà celebra la Setmana de la Ciència organitzant una jornada de portes obertes, aquest diumenge, de 10 a 14.30 hores, al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà.

A les 11 hores es farà la visita guiada “Mineres i deesses” per descobrir, amb ulls de dona, aquest jaciment de 6.000 anys d’història. Aquesta activitat forma part del projecte comú dels museus de Cornellà, Gavà, El Prat, L’Hospitalet, Sant Boi i Viladecans, de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i per participar-hi, tot i ser gratuïta cal fer la reserva prèvia trucant al 93 263 96 50, perquè les places són limitades.

També caldrà inscriure’s en la xerrada-taller que es farà al mateix Parc diumenge, a les 12 hores. Es tracta de la proposta titulada  “La ceràmica neolítica. Què, com, per a què? La ciència ens explica la vida quotidiana”, a càrrec de Sílvia Calvo, arqueòloga de la UAB.

Amb aquesta activitat coneixerem com Calvo ha estudiat la ceràmica de la mina 16 del jaciment de les Mines Prehistòriques, on es va localitzar la Venus de Gavà. Ens explicarà de quines tècniques es disposa actualment, les anàlisis que es realitzen… i fins on poden obtenir informació per datar, conèixer processos productius, relacions culturals i, de vegades creences de l’època neolítica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here