Demà passat, dimarts 25 novembre, és el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, per aquest motiu avui diumenge més de 700 persones han marxat juntes per reivindicar i exigir que es continuí lluitant per l’eradicació total d’aquesta lacra social. Ho han fet marxant a peu des de diferents punts de la comarca, els participants de la Marxa han caminat fins al Parc de Torreblanca on han confluït pels volts de les dotze del migdia

Un cop reunides totes les marxes s’han iniciat els parlaments per part de la consellera de les Dones del Consell Comarcal, Maria Soler. Posteriorment, s’ha procedit a la lectura del manifest a càrrec de Mar González i Núria Ruiz, finalistes de la VII Edició del Premi literari Delta. A continuació, tres nois, el Sergi Valdezete, Daniel Martínez i Toni Ejarque, han llegit la llista de noms de dones assassinades per violència masclista que hi ha hagut durant el que va d’any 2014. Finalment l’acte s’ha tancat amb la brillant i pertinent actuació de Clara Granados que ha interpretat diverses cançons d’inspiració feminista i les seves lluites.

En l’organització de l’acte han col·laborat els tretze ajuntaments participants, el Consell Esportiu del Baix Llobregat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. La Marxa ha estat l’acció principal impulsada pel Consell de les Dones del Baix Llobregat i forma part del conjunt d’activitats organitzades amb l’objectiu de millorar la sensibilització social i la prevenció de la violència masclista.

El Consell Comarcal per la seva banda treballa durant tot l’any des de diferents aspectes de la prevenció, la sensibilització i el suport a les dones com és per exemple a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Llobregat que entre les seves funcions hi ha la de donar suport i orientació davant d’una situació de violència familiar o masclista. A través de l’Observatori Comarcal es publica periòdicament informes trimestrals de seguiment de les dades de violència contra les dones que publica a partir de les dades de l’Observatorio contra la Violencia Doméstica y de Género (CGPJ).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here