La secretària general d’ERC diu que el que cal ara són unes “eleccions constituents” perquè els ciutadans decideixin “com ha de ser el nou estat”. Rovira ha fet aquestes valoracions en la cloenda de la trobada municipalista que ERC ha celebrat aquest cap de setmana a Castelldefels. Ahir, la obertura la va realitzar el president d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, que va reclamar candidatures “el més obertes possibles” per arribar a les grans ciutats

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va fer ahir el discurs de presentació de la Trobada municipalista 2014, que el partit ha celebrat aquest cap de setmana a Castelldefels. Durant el seu discurs, Junqueras va manifestar que “ara és el moment de tornar amb força a les grans ciutats i a l’àrea metropolitana”. “Aquesta ha de ser i serà la prioritat del partit”, va afegir.

Junqueras va demanar un ‘esforç’ als representats del món municipal d’Esquerra Republicana assistents a l’acte per configurar unes llistes de cara a les eleccions municipals de l’any vinent “que s’assemblin a la societat que volen representar”, amb persones “del món de la cultura, dels comitès d’empresa, de les colles sardanistes, del flamenc, de la penya del Barça i també de la penya del Reial Madrid”. . En aquest sentit, vas assenyalar que és “imprescindible visualitzar gent nova, gent diferent, ser generosos i ambiciosos alhora”.

El president d’Esquerra Republicana va advertir que els representants electes del partit “estem i estarem més encara en el punt de mira”. Davant d’aquesta situació, Junqueras va reivindicar que “el nostre compromís amb la transparència i la rigorositat és total’. Segons Junqueras, ‘la nostra exigència no és la legalitat, és l’exemplaritat”.

Per últim, va demanar un compromís amb l’organització: “volem alcaldes coordinats, que s’ajuden i que pensen en el bé comú”.

La segona jornada de l’escola municipalista d’Esquerra Republicana ha tingut avui com a acte central un taula rodona sobre les aportacions ideològiques al projecte municipalista de l’esquerra nacional .La taula ha estat moderada per la Secretaria General d’Esquerra Republicana, Marta Rovira i ha comptat amb les aportacions de l’alcaldable d’Esquerra Republicana per Barcelona, Alfred Bosch; de Magda Casamitjana, de NECat; de Josep Duran, d’Avancem; de Jordi Martí, del Moviment Catalunya; i de Toni Comín, de Socialisme, Catalunya i Llibertat.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que el 9-N demostra que els ciutadans estan preparats per “fer un pas més ” i avançar cap a la independència “malgrat les querelles, les impugnacions i les amenaces del govern espanyol”. En aquest sentit, ha lamentat que l’única resposta del govern de Rajoy a la consulta hagi estat una querella.

El debat ha servir per destacar la importància dels pobles i ciutats com a base per a la construcció d’un nou país i per eixamplar la base del sobiranisme. La necessitat d’un sobiranisme expansiu i seductor que serveixi per sumar nous suports, que incorpori a tota aquella gent que no només basa el seu vot en el projecte independentista sinó que hi veu una oportunitat per fonamental per ajudar a les persones. Un projecte independentista que posa les persones en la primera fila de les preocupacions des dels pobles i ciutat del país.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here