La imatge del cartell d’enguany és un gran arbre, símbol de vitalitat social i cultural. La Fira es celebrarà els propers 6, 7 i 8 de desembre

La 68a Fira de la Puríssima tindrà lloc els propers dies 6, 7 i 8 de desembre. En aquesta edició l’Ajuntament aposta per l’emprenedoria i la cohesió social i la solidaritat com a aspectes més destacats amb la Trobada d’Economia social i Solidària (Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer) i un renovat Espai de la Solidaritat (parc de la Muntanyeta). El cartell anunciador representa un arbre d’on pengen elements relacionats amb la natura i el món pagès, origen del certamen, aixi com aspectes que componen la vida quotidiana de la ciutat.

La Fira ha programat la Trobada d’Economia Social i Solidària, un espai d’informació, divulgació, reconeixement i treball en xarxa. Inclourà una mostra dels projectes que s’estan treballant en aquest àmbit, així com tallers i activitats relacionats amb l’emprenedoria social, les cooperatives i les xarxes d’economia social i col·laborativa.

L’Espai de la Solidaritat incorpora elements novedosos, ja que s’obrirà més que mai a la participació de les entitats que treballen en l’àmbit de la solidaritat, la cooperació, la salut comunitària i la igualtat d’oportunitats. S’hi recolliran joguines per Nadal i aliments per a les famílies amb dificultats i s’hi repartirà el calendari municipal 2015, dedicat enguany als temes socials més sensibles.

La Fira té els seus orígens en el món de la pagesia i les tradicionals exposicions de fruites i verdures han anat evolucionant cap a la Carpa Fresca. En aquesta ocasió, en aquest punt estan programats tallers infantils, un “showcooking” de carxofes, entre moltes altres activitats. En la construcció de l’espai, dissenyat com una representació de la zona agrícola del Baix Llobregat, han col·laborat joves que participen en diferents tallers municipals.

Un cartell que suma esforços

El cartell de la Fira de la Puríssima 2014 és el resultat de sumar esforços i col·laboracions. La tipografia realitzada per la noia amb síndrome de down Anna Vives (padrina del Cros Solidari per la Salut Mental), i els dibuixos dels nens i les nenes del taller d’art de Can Castells Centre d’Art han volgut recollir tots els aspectes integradors en un gran arbre, símbol de vitalitat social i cultural.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here