El PP es va quedar sol votant en contra de la petició d’ICV-EUiA de censurar les declaracions de Manuel Reyes al programa Salvados de la Sexta. La reprovació respon, doncs, a la petició del grup municipal d’ICV-EUiA de la localitat, que va sol·licitar-la davant les afirmacions fetes per Reyes al programa que dirigeix el baixllobregatí Jordi Évole, el passat 9 de novembre, on  afirmava: “En algunas escuelas de Catalunya cuando se les dice a los niños que no pueden jugar en castellano cuando sólo se les fuerza a que hablen en catalán, yo creo que tenemos realmente un problema”

(Aquí podeu veure les imatges del programa Salvados on Manuel Reyes va fer les declaracions: http://www.lasexta.com/programas/salvados/mejores-momentos/manuel-reyes-%E2%80%9Cla-mayoria-vecinos-preguntan-ley-dependencia-independencia%E2%80%9D_2014110900125.HTML)

La moció, presentada per ICV-EUiA i defensada per la portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Candela López, va rebre l’únic vot contrari del PP de Castelldefels que es va quedar sol en aquesta votació, davant l’abstenció dels seus socis de govern a la proposta de reprovació de l’Alcalde Manuel Reyes.

Per la seva banda, els grups d’ICV-EUiA, PSC i CDC i el regidor de l’AVVIC, Màxim Costa, van votar a favor de la reprovació de Reyes. El regidor d’UDC, David Grau, el regidor trànsfuga d’Unió, Santiago Barona i el regidor de l’AVVIC, Juan Galmés es van abstenir, i per tant, malgrat no posicionar-se políticament sobre la reprovació, amb la seva abstenció van permetre que prosperés.

Per tant el resultat de la moció  va ser de 14 vots a favor, 8 en contra i 3 abstencions. “Una demostració més de la solitud amb la que es troba l’Alcalde Reyes, un alcalde en minoria i amb incapacitat de lideratge polític” afirmava López.

“Vam veure amb indignació com el senyor Manuel Reyes abandonava la seva condició d’alcalde per fer de dirigent del PP a Catalunya i a l’Estat amb dues de les estratègies més utilitzades pel PP a Castelldefels, a Catalunya i a l’Estat”, va dir López referint-se a l’ús del PP de la “mentida com a instrument polític i la catalanofòbia com a estratègia”. Per López, Reyes menteix en aquest assumpte “amb la intenció d’esgarrapar 4 vots i pensant més en el seu futur i en la seva projecció interna dins el seu partit que no en les seves funcions i responsabilitats com a alcalde”.

“Cap mentida por quedar impune i per tant actuarem de manera bel·ligerant davant de qualsevol falsedat feta” pel seu equip de Govern, va dir López en la seva exposició inicial al mateix temps que va deixar clar que des del grup d’ICV-EUiA “posarem fre a qualsevol atac fals a la identitat catalana i a la llengua per fer front a la seva campanya en contra de tot el que tingui a veure amb Catalunya”.

“Vostè i jo en som una prova. No existeix aquest conflicte. Vostè i jo hem après a parlar i escriure en català i castellà, I som producte d’aquest sistema d’immersió lingüística. I no passa res senyor Reyes per dir que el sistema d’immersió lingüística funciona”, ha dit López dirigint-se igualment a l’Alcalde. “És més que evident que no tenim un problema de llengua, el que tenim es un alcalde i un PP oportunista i irresponsable que intenta crear un problema”, va afegir.

En aquest sentit, López va voler dimensionar la mentida de Reyes citant una resposta per escrit del ministeri d’educació al Congrés dels Diputats en la qual el ministre Wert assegura, amb data 18 de novembre, que només 3 famílies s’han dirigit al Govern de l’Estat per acollir-se al decret Wert que permet l’escolarització en castellà a Catalunya amb la subvenció econòmica del Govern de la Generalitat.

López va lamentar que l’alcalde en persona no fes la rèplica a la seva intervenció i que s’amagués darrera la regidora de presidència i comunicació, Sònia Motos que va ser qui va respondre a la regidora d’ICV-EUiA encarregada de defensar la reprovació de l’Alcalde del PP. “Vostè copia l’actitud del president Mariano Rajoy en prendre la paraula al final dels torns quan ja no podem fer-li una rèplica”, va recriminar López a Reyes en el torn de preguntes al final del ple, al temps que va recordar que el president del Govern fa rodes de premsa darrera el plasma d’una televisió.

López va oferir la possibilitat a l’Alcalde de “demanar disculpes” en el ple del consistori. “Per respecte a tota aquesta gent que es dedica amb vocació a l’exercici de l’educació” al que va respondre reafirmant-se novament, a base de missatges de Facebook, per defensar que es veritat que s’obliga als nens i nenes a parlar en català al pati de l’escola.

La portaveu d’ICV-EUiA va demanar a l’alcalde que compleixi amb el mandat que li ha donat el ple de l’Ajuntament i que rectifiqui públicament als mitjans de comunicació de Castelldefels, que informi per carta a la comunitat educativa de la ciutat dels acords presos en aquest ple en el qual se l’ha reprovat a ell. A més a més li va demanar que la mobilització del passat 9 de novembre a Castelldefels, on van votar 13.231 persones, quasi el 20% de la població, aparegués en el mitjà de comunicació públic de la ciutat, El Castell, i que fes el mateix amb la seva reprovació. López va voler denunciar així, un cop més la “manca de pluralitat informativa” en els mitjans públics de l’Ajuntament de Castelldefels.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here