Una declaració sol·licitada per el grup d’ICv-EUiA a la institució supramunicipal, per tal de donar resposta a les demandes del món local que han aprovat diverses mocions en aquesta línea. Per als ecosocialistes, el Massís del Garraf reuneix unes condicions geològiques, paisatgístiques, de biodiversitat i de patrimoni cultural i humà que el fa mereixedor de ser declarat com a Parc Natural

Després que els ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, Begues, Castelldefels, Gavà, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú s’han adherit al Manifest a favor de la declaració com Parc natural de l’espai natural protegit del massís del Garraf, la Diputació de Barcelona, com a administradora del Parc del Garraf, s’ha adherit a també a aquesta reivindicació, amb una Declaració Institucional, a petició del grup d’ICV-EUiA de la Diputació.

La crida per demanar que es declari el Parc del Garraf com a Espai Natural Protegit, es va iniciar al Baix Llobregat, concretament a Gavà. Va ser la regidoria de medi ambient liderada per ICV-EUiA, la que l’any passat va fer públic el Manifest, que es va signar posteriorment per la resta de poblacions que integren el Massís del Garraf.

Segons el coordinador d’ICV Baix Llobregat i diputat a l’ens supralocal, Arnau Funes , “el Parc del Garraf és un espai gestionat per la Diputació i protegit des de fa 25 anys, però encara avui la Generalitat no l’ha decretat oficialment com a espai natural protegit. Creiem que això ha de canviar perquè es tracta d’un massís calcari singular a Catalunya, amb una vegetació característica on destaca, per exemple, el Margalló, o fauna típica com l’Àguila Cuabarrada, espècie de la qual només queden unes seixanta de parelles a Catalunya, i tres d’elles habiten en el nostre entorn. Considerem que aquests valors naturals són molt importants i cal difondre’ls i protegir-los”.

Al llarg dels darrers anys, la consolidació del Parc del Garraf com a oferta de proximitat de lleure i de contacte amb la natura per a milions de persones, i la constatació de l’enorme pressió que pateix aquest territori han palesat la necessitat d’incrementar la protecció d’aquest espai protegit adoptant una figura de protecció de rang superior.

Aquest fet està fonamentat en diverses propostes originades al voltant d’un important consens ciutadà, propostes que reclamen la declaració del Garraf com a Parc Natural. La voluntat d’incrementar la protecció del massís de Garraf, motivada en els seus singulars valors i pressions, justifica la proposta de declaració de Parc Natural.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here