Tal com es pot llegir a la Sentència, aquesta estimació del contenciós té com a conseqüència immediata l’anul·lació del decret d’alcaldia de setembre de 2012, en el que s’acordava pagar una quota de 745,50 euros a l’Associació de Municipis per la Independencia (AMI), però no s’hi especifica quins efectes legals té aquesta decisió

La vicepresidenta del govern espanyol va anunciar en roda de premsa el passat 14 de març, que el govern espanyol havia interposat denúncies a 28 municipis pel pagament de quotes a l’AMI, entre els que s’hi trobava Beges.

Les denúncies es sustentaven en un informe de l’Advocacia de l’Estat que recull una sentència del Tribunal Suprem del 2006 sobre la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local i que explicita que els Ajuntaments no poden posar les seves potestats al servei d’idees o projectes polítics determinats que promoguin l’autodeterminació, entenent que aquesta finalitat supera el marc legal de competències dels ens locals, i per tant, envaeix les del propi govern de l’Estat.

Begues, va defensar aleshores la legalitat de la seva adhesió a l’AMI, en base que aquesta és una associació legal i que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya permet que els municipis s’associin amb d’altres per a “tasques comunes”.

Ara, el jutjat contenciós-administratiu número 14 de Barcelona, ha fallat estimant el recurs interposat per part de l’Advocacia de l’Estat i per tant, anul·lant el decret d’alcaldia del 26 setembre de 2012, en el que es feia públic el pagament de l’Ajuntament de Begues d’una quota anual de 745,50€ a l’AMI.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here