Amb l’objectiu de donar visibilitat a la comunitat i les accions d’innovació del Baix Llobregat, entre el 10 i el 13 de desembre de 2014, tindrà lloc la 1a. Setmana de la Co-Innovació del Baix Llobregat, “Engega el Baix Llobregat!

La Setmana de la Co-Innovació és un punt de trobada important per discutir les oportunitats i pràctiques per al creixement i la innovació del nostre territori.

Per als organitzadors, la sortida de l’actual crisi econòmica i social només es pot afrontar amb èxit amb un esforç renovat i coordinat de creativitat i d’innovació. “El Baix Llobregat té una tradició d’innovació reconeguda. El que necessitem ara és renovar-la amb la força de les noves generacions digitals”, expliquen en un comunicat.

“Al Baix Llobregat hi ha innovació: a l’empresa, a l’administració, al món educatiu, en les accions de moltes persones que somien, participen, dissenyen i s’impliquen en el desenvolupament del futur des de la co-responsabilitat i des del lideratge compartit. Junts podem fer més i aquesta és la invitació per fer-ho, mitjançant el desenvolupament de propostes de valor innovadores en col·laboració. Perquè la co-innovació, la innovació col·laborativa, és feina de tothom”, expliquen.

Els objectius són de les jornades són:

  • Aflorar i mapejar la comunitat de innovació del Baix Llobregat
  • Recuperar la memòria de innovació del Baix Llobregat.
  • Reunir i presentar els diferents tipus d’innovacions: socials, empresarials, polítiques, digitals, educatives, agràries, urbanes, etc. de la Comarca.
  • Obrir la innovació a tothom mitjançant l’aprenentatge.
  • Impulsar la co-innovació per al desenvolupament econòmic, social i la creació d’ocupació.
  • Manifest i disseny de programa d’innovació col·laborativa i oberta al Baix Llobregat.

La Setmana s’estructura en 4 eixos temàtics:

  • Treball,ocupació, empresa i emprenedoria
  • Educació
  • Administració
  • Urbanisme, Smart Cities

Cada eix està comissariat per  líders de pensament i de les comunitats en aquests temes en particular. Els eixos estan distribuïts per dies i per municipis i incorporen diferents esdeveniments: demos, xerrades, presentacions, tallers, etc

El Citilab a Cornellà, Can Calderon a Viladecans i diversos punts de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, serán les ubicacions que acolliran els actes d’aquesta setmana. Podeu consultar  AQUÍ l’agenda detallada.

La participació en els diferents actes de la setmana és gratuïta, però donat l’aforamentlimitat d’alguna de les sales, cal realitzar inscripció prèvia.

Les entitats convocants són el Citilab-Cornellà, la Fundació Ciutat de Viladecans, Innobaix i el Consell Comarcal Baix Llobregat i les entitats participants l’Ajuntament Sant Feliu, l’Ajuntament de Cornellà, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, IBM, Siemens, la UPC, Pimec, CC.OO, UGT i i2cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here