El 94% de la plantilla de Chupa Chups, en un referèndum realitzat  dimecres, va mostrar la seva acceptació al preacord que va assolir la representació dels treballadors i treballadores amb la direcció, sobre l’ERO presentat a l’empresa

L’empresa Chupa Chups S.A., propietat de la multinacional italiana Perfetti Van Melle i fabricant de caramel amb pal i comercialitzadora de productes de confiteria tan coneguts com Mentos, Happydent o Smint, va presentar fa uns mesos un ERO que afectava a 57 membres de la plantilla; 20 llocs de treball de personal de mà d’obra indirecte del centre de treball de Sant Esteve Sesrorives, i 37, a la força de vendes que l’empresa té distribuïda pel conjunt de l’Estat.

D’aquests 57 acomiadaments que pretenia fer l’empresa en un primer moment, finalment dimecres es va aconseguir reduir aquesta xifra fins 49. A part, es van assolir 10 recol·locacions a l’àrea industrial pels treballadors i treballadores acomiadats que estiguessin interessats en continuar treballant a l’empresa al departament de producció.

Dins l’acord, també es van contemplar possibilitats de voluntarietat i intercanvi entre els treballadors que no estiguessin afectats per l’expedient, però que valoressin l’opció d’extingir la serva relació laboral amb l’empresa.

Respecte a les condicions indemnitzatòries pactades, aquestes superen les establertes legalment pels acomiadaments improcedents.

EL sindicat CCOO ha emès un comunicat dient que “valora positivament l’acord assolit, fonamentalment perquè minimitza l’impacte sobre l’ocupació que perseguia l’empresa i  redueix les sortides forçoses i traumàtiques de part de la plantilla. CCOO continuarà lluitant a Chupa Chups per la viabilitat de l’empresa i per la qualitat en la ocupació”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here