La diputada baixllobregatina Eva Granados ha defensat a la Comissió d’Igualtat del Parlament de Catalunya que no es retalli en recursos a la comarca i que es garanteixi el personal professional qualificat necessari per a ajudar a dones víctimes de violència masclista

Quan una dona pateix violencia masclista i es dirigeix a l’administració, ha d’activar-se un protocol que comença per l’atenció a través dels SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) dels municipis, i que culmina al SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) que s’ubica actualment a Sant Feliu de Llobregat i que dóna cobertura a nombrosos municipis la comarca.

Segons el PSC, “aquests serveis han patit diverses retallades per part del govern, des de l’inici de la crisi. Des del PSC estem convençuts que en un moment com l’actual, aquests serveis són d’absoluta necessitat i no es poden posar en perill degut a les retallades pressupostàries”.

La diputada socialista Eva Granados ha defensat al Parlament què el SIE estigui ben dotat de professionals qualificats, i ha demanat a la Generalitat que deixi de retallar en recursos garantint el personal necessari per a desenvolupar la tasca d’aquest servei supramunicipal. Alhora, ha reivindicat la progressiva descentralització dels serveis del SIE per tal de facilitar l’atenció en les diferents poblacions dels Baix Llobregat, a partir de l’estudi conjunt de la Generalitat i el Consell Comarcal, de les necessitats reals de cada població amb problemes d’accés per distància o manca de transport.

La proposta socialista de la descentralització del servei ha estat aprovada en seu parlamentària per unanimitat, encara que, CiU i ERC han votat en contra del manteniment de recursos personals necessaris al SIE.

La secretària de polítiques de igualtat del PSC Baix Llobregat, Gisela Navarro, ha valorat molt positivament l’acord tot assegurant que “farem un seguiment exhaustiu del compliment d’aquest mandat al Govern, donat que aquest no és un tema baladí sinó que s’ha de situar més que mai com a prioritat en l’agenda política”. A més, ha recordat que “no pot existir la justícia social si hi ha violència masclista”.

En aquest sentit, el PSC del Baix Llobregat ha creat el grup #donesaldavant format per alcaldesses i responsables de la comarca en polítiques d’igualtat, que té clar que la lluita diària per eliminar la violència masclista ha de ser una prioritat política, institucional i social.

“És per aquest motiu, que les i els socialistes continuarem reivindicant els serveis de proximitat com el SIE davant les retallades de CIU amb el suport d’ERC i posant en valor els serveis públics que fan seguiment i atenció a la víctima i als seus fills i filles” ha conclòs Navarro.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here