L’Ésser del Mil·lenni marxarà cap a Barcelona el dia 14 de desembre, festivitat de Sant Nicasi, en el marc d’un gran espectacle que participarà a la Marató de TV3

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el director artístic de la Fura del Baus, Pep Gatell, van signar ahir el conveni de col·laboració per formalitzar la cessió temporal de l’Ésser del Mil·lenni per protagonitzar la festa de Cap d’Any a Barcelona i garantir la correcta manipulació i conservació de la figura.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va afirmar que “estem molt contents i il·lusionats per aquest nou viatge que emprèn l’Ésser del Mil·lenni per celebrar el Cap d’Any a Barcelona i encabir el seu comiat en les Festes de Sant Nicasi amb la participació de les entitats de cultura popular i tradicional de la nostra ciutat”.

Sánchez també va destacar que “enguany, la celebració coincideix amb la Marató de TV3, que la retransmetrà en directe. Serà sens dubte un gran acte de promoció de Gavà, de l’Ésser del Mil·lenni, de la nostra riquesa cultural i del nostre esperit solidari”.

L’adéu a l’Ésser del Mil·lenni esdevindrà l’espectacle “Un cor a ritme de xerinoli” que començarà a les 17 hores de diumenge al Parc del Mil·lenni, residència habitual de l’escultura.

Sota la coordinació artística de la Fura dels Baus, hi participaran l’Agrupació de Gegants i Gegantons, l’AEiG Roc del Migdia, els Bastoners de Gavà, els Castellers de Gavà, Sonaquetomba, l’Esbart Dansaire Bruguers, la Unió Muntanyenca Eramprunyà, els Grallers l’Anguila, el grup de gralles dels Bastoners de Gavà i el grup guanyador de la primera edició del programa “Oh happy day”, Deudeveu. Culminarà la festa l’actuació de la Companyia General del Foc de Gavà.

Per al director artístic i fundador de La Fura dels Baus, Pep Gatell: “Portem l’Èsser del Mil·lenni a fer un bolo i aprofitem per aplegar les entitats de Gavà. A més enguany tenim la marató de TV3 dedicada a les malalties del cor i muntarem un gran cor aquí a Gavà a més de moltes sorpreses que no podem desvetllar”.

Gatell va mostrar el desig que “la col·laboració entre l’Ajuntament de Gavà, la Fura dels Baus i l’Ajuntament de Barcelona es consolidi i l’Ésser del Mil·lenni esdevingui un icona que projecti la Ciutat Comtal arreu del món durant la nit de Cap d’Any”.

Una icona de Gavà

Amb motiu del canvi de mil·lenni la Fura va dissenyar l’Ésser del Mil·lenni per protagonitzar la festa celebrada el 31 de desembre de 1999 al centre de Barcelona, un macroespectacle al qual van assistir desenes de milers de persones. L’Home del Mil·lenni és una estructura de ferro de 15 metres d’alçària, que representa, segons la descripció que en va fer la Fura, una quimera entre la màquina i un organisme que confon i barreja les fronteres del gènere masculí i femení i les races i classes socials.

En aquells moments, la Fura dels Baus comptava amb instal·lacions a Gavà, en les quals emmagatzemava, entre d’altres elements, l’Home del Mil·lenni. El 5 desembre de 2001, la Fura dels Baus i l’Ajuntament van formalitzar un conveni que establia la cessió gratuïta de l’espectacular estructura a la ciutat, sense detriment de la propietat intel·lectual de la figura que continua a mans del grup de teatre. Des d’aleshores va quedar instal·lada al nou gran espai verd que es va inaugurar el 16 de desembre del mateix any i que va passar a rebre el nom de Parc del Mil·lenni.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here